Menu luk

Nicklas droppede finanssektoren: Nu har han åbnet en burgerbar

Barnedrømmen var at blive rig bankdirektør, og Nicklas Lorente fulgte den så langt, at han blev finansøkonom. Men det blev ikke til mere end praktik i sektoren, før han bevægede sig videre - nu er han selvstændig med Galakse Burger.

29. apr. 2024
3 min
Dansk / English

I 4. klasse meldte han klart ud. Han ville være bankdirektør i Canada.

”Jeg husker ikke, hvorfor det lige skulle være i Canada, men jeg ville gerne være bankdirektør, fordi jeg ville tjene mange penge,” siger den i dag 30-årige Nicklas Lorente.

Selv om drømmen om Canada fortonede sig, holdt han fast i forestillingen om en karriere i finanssektoren og læste finansøkonom.

”Jeg har altid været god til tal, og ville gerne være investeringsrådgiver. Jeg kom i jobpraktik i Nykredit, hvor de var flinke nok. Det gik bare op for mig, at finanssektoren nok alligevel ikke rigtig var mig.”

For der var lang vej til det eftertragtede job som investeringsrådgiver eller en anden stilling, der lignede noget, Nicklas Lorente havde lyst til, fandt han ud af.

”Meget af tiden kedede jeg mig. Jeg egner mig nok ikke til at sidde så meget ved en computer.”

Selvstændig daytrader

Han gik derfor i gang med en tilværelse som selvstændig daytrader:

”Jeg støvsugede Youtube for at lære, hvordan jeg skulle gribe det an, og det gik faktisk helt godt. Fortjenesten gav mig til indskud i en lejlighed i Brønshøj,” fortæller han, mens vi sidder bænket ved et af bordene foran hans burgerbar, Galakse Burger ved Frederiksberg Allé Metrostation på Frederiksberg.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Det er et bedre arbejdsliv at være selvstændig, synes Nicklas Lorente.
”Det er ikke længere så vigtigt for mig at tjene en masse. Det er vigtigere at have et liv ved siden af arbejdet også.”
- Nicklas Lorente, finansøkonom og selvstændig.

Efter en periode, hvor han som trainee var ansat i Home med det mål at blive ejendomsmægler, blev han så presset, at han gik ned med stress. Han kom tilbage på arbejdsmarkedet, men fik endnu en kedelig oplevelse i den næste ansættelse og besluttede sig for, at der skulle ske noget andet med hans arbejdsliv, han ville gå selvstændig for alvor.

”Madtrends interesserer mig, og jeg faldt over omtale af koreanske ufo-burgere på nettet. Og jeg stod på Nørrebro og så folk passere ind og ud i en lind strøm i kebabshopperne, det gik op for mig, at der kan være gode penge i fastfood.”

En burger for sig

Han arbejdede sig frem til sin signaturburger hjemme i køkkenet og afprøvede mere end tyve forskellige, før han var tilfreds. I det ydre adskiller hans burgere sig ved at være lukkede og presset sammen i en maskine, så man ikke skal kæmpe med at holde fyldet på plads under spisning.

Siden februar har han solgt sine burgere fra 12-21 hver dag og stået for alt selv, han har dog for nylig ansat sin svoger til lidt aflastning ind imellem.

”Jeg havde totalt undervurderet, hvor krævende det er at stå for det hele selv. Det er anstrengende, men ikke stressende. Det føles på en helt anden måde, når det er mig selv, der bestemmer. Og mig, der får hele lagkagen, når jeg tjener penge, det er noget andet end at arbejde for andre.”

At tjene store summer er dog ikke så afgørende for ham mere:

”Det er ikke længere så vigtigt for mig at tjene en masse. Det er vigtigere at have et liv ved siden af arbejdet også.”

Seneste nyt