Menu luk

Studentermedhjælper? Husk at tjekke din timeløn – du får måske for lidt

Får du nok i løn som studentermedhjælper? Måske ikke, hvis du er ansat i en it-afdeling. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

5. apr. 2024
1 min

Hvis du er studentermedhjælper i den finansielle sektor, er det en god idé at tjekke din lønseddel. For hvis du er ansat i en datacentral eller it-afdeling, kan det være, at du får for lidt i løn. 

”Det er vigtigt at få tjekket sin lønseddel, for det er et ikke ubetydeligt antal kroner, det drejer sig om,” siger Finansforbundets chefforhandler Steven Vallik.

36 eller 37 timer?

Helt konkret handler det om, hvorvidt man som studentermedhjælper minimum skal have 188,78 kroner eller 194,01 kroner i timen.

Udgangspunktet for lønnen til studentermedhjælperne er altid mindstelønnen i standardoverenskomsten, men forskellen afhænger af arbejdstiden for ens fastansatte kolleger.

”Det, man skal have styr på, er, om de fastansatte i ens afdeling arbejder 36 eller 37 timer om ugen,” forklarer Steven Vallik.

Studenternes timeløn skal nemlig udregnes på baggrund af den ugenorm, der er i den afdeling, eller den virksomhed, man er ansat i.

Og her er der forskel på, om man arbejder inden for it eller ej. It-medarbejdere har nemlig en ugenorm på 36 timer, mens ugenormen andre steder i den finansielle sektor er på 37 timer. Og det giver altså i sidste ende en forskel på lønnen per time, om man regner med en ugenorm på 36 eller 37 timer.

I skemaet nedenfor, kan du se, hvad timelønnen er for studerende i en virksomhed eller afdeling med en ugenorm på henholdsvis 36 timer eller 37 timer om ugen. Den kan udregnes både inklusiv og eksklusiv omsorgsdage og arbejdsgiverens pensionsbidrag, hvilket også fremgå af skemaet.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Emner

Seneste nyt