Menu luk

De mest efterspurgte it-job i USA i 2024: Tjek lønnen

Her kan du fået indblik i de mest efterspurgte it-kompetencer og lønniveauet på det amerikanske jobmarked, der på mange måder svinger taktstokken i tech-industrien.

20. feb. 2024
2 min

I verdens vigtigste økonomi, den amerikanske, er efterspørgslen efter it-specialister fortsat rødglødende.

Det viser en omfattende lønanalyse fra Robert Half Technology, skriver CIO.com.

Selvom 2023 bød på flere store fyringsrunder hos amerikanske tech-giganter, har det ikke fået bugt med efterspørgslen efter visse it-kompetencer.

Det sendt lønningerne i vejret for en hel række it-arbejdsfunktioner. 

Blandt de mest efterspurgte it-kompetencer på det amerikanske jobmarked finder vi flere jobfunktioner, der nu runder de 100.000 kr. om måneden. 

It-sikkerhed topper

I undersøgelsen angiver 61 % af lederne, at de planlægger at ansætte til nye stillinger i 2024, mens godt en tredjedel planlægger at ansætte til ledige stillinger.

90 % af it-lederne angiver samtidig, at det er udfordrende at finde og rekruttere top it-talenter og -specialister.

Navnlig har mange virksomheder behov for at rekruttere it-sikkerhedskompetencer, lyder det i analysen.

Det smitter også af på lønniveauet, hvor fx systemsikkerheds-managers med ansvar for at sikre virksomhedens netværk, data og systemer, kan tjene mellem 950.000 og 1,38 million kroner i USA alt efter graden af erfaring.

Den årsløn svarer til mellem knap 80.000 til 115.000 kroner om måneden uden eventuelle bonusser, fordele og frynsegoder.

Blandt de relevante certificeringer i forhold til den type job er ifølge CIO fx Certified Information Systems Security Professional (CISSP), Certified Information Security Manager (CISM), CompTIA Security+ og Certifed Ethical Hacker (CEH). 

(Artiklen fortsætter efter boksen)

De mest efterspurgte it-kompetencer

Foruden it-sikkerhed er der i USA ifølge CIO.com høj efterspørgsel efter kompetencer inden for cloud, DevOps, digital transformation, AI, automatisering og dataintegration.

Det er jobtyper, som mange ledere forventer at måtte hæve lønniveauet for, lyder det. 

Foruden it-sikkerhed står det klart, at cloud-området kan give ekstra i lønposten. 

Lønniveau for netværks- og cloud-arkitekter, der skal formå at binde et stadigt mere komplekst it-landskab sammen på fornuftige måder, ligger fx på et lønniveau mellem 77.000 og helt op til 114.000 kroner om måneden i USA.

Relevante certificeringer i forhold til den type job er ifølge CIO.com fx Cisco CCNA, CCNP og CCIE sammen med cloud-certificeringer som AWS Certified Solutions Architect og Microsoft Azure.

Lønnen for de mest eftertragtede it-job

Der er mange faktorer, der påvirker lønniveauet for given rolle, herunder erfaring, konkurrence, virksomhedskultur og budgetter.

Desuden er der store forskelle på at have et job i Danmark og USA, hvor sidstnævnte fx ikke på samme måde har tradition for reguleringer som fx lovbestemte feriedage, barselsorlov og generelle arbejdsvilkår. 

Men hvis du tror på, at USA kan sætte noget af retning for, hvilke it-kompetencer der også på det danske arbejdsmarked bliver efterspørgsel efter, kan du lade sig inspirere af nedenstående liste. 

Her er de 15 it-jobfunktioner, der ifølge CIO.com forventes at være i høj efterspørgsel i 2024, og de lønintervaller i form af gennemsnitsløn, som gives i USA ifølge Robert Half.

Lønforskelle kan nogle gange forklares ved forskelle i f.eks. uddannelse og erfaring, men det er ikke hele forklaringen. Derfor arbejder Finansforbundet for mere åbenhed omkring lønniveau og løndannelse. Men din egen indsats er også vigtig. Det har stor betydning, at du er opmærksom på din egen løn, og at du forbereder dig godt til din lønsamtale. Og som kvinde bør du være ekstra opmærksom. På finansforbundet.dk kan du blive klogere på dit lønniveau, og hvordan du forhandler løn.

Statistikken er baseret på kønsopdelt løndata fra FA. Tal angiver standardberegnet månedsfortjeneste ekskl. genetillæg, og er derfor inkl. både arbejdsgivers pensionsbidrag og ferietillæg. Tallet er derfor ikke sammenligneligt med tallene i Finansforbundets lønberegner, der er ekskl. arbejdsgivers pensionsbidrag og ferietillæg.

Seneste nyt