Menu luk

Christian: Mine bedste tips til en fed studiestart

Christian Hesselbjerg, der netop er blevet færdig med sin bachelor i erhvervsøkonomi- og projektledelse på CBS, giver her sine bedste råd til at komme godt i gang på et nyt studie.

Foto: Rune Lundø

1. Brug tid på at få venner

Ser jeg tilbage, ville jeg have prioriteret mere tid i starten på at opbygge en ny vennegruppe i forhold til mine gode gamle venner, fordi det sociale liv på studiet giver så meget.

2. Find eksisterende fællesskaber

Er du ikke den meste opsøgende i fredagsbaren eller en anelse introvert, så glid ind i de fællesskaber, der allerede er. Der er masser af muligheder på ens din nye linje, i forskellige råd og grupper med særlige interesser for eksempel klima.

3. Dan en studiegruppe med fagligt match

Vælg ikke kun studiegruppe efter dem, du snakker godt med. Se på, om de har den samme faglige tilgang, disciplin og arbejdsmoral som dig selv.

4. Hop op på cyklen

Er du flyttet til en ny storby, så gå eller tag cyklen og lær byen og dens muligheder at kende.

5. Hold fat i dine interesser

Har du gået til sport eller dyrket en hobby i din gamle by, så hold fast i det. Det er rart, at det hele ikke handler om studie.

6. Brug din energi rigtigt

Du får stress, hvis du tror du skal læse det hele. Det gør ingen. Sæt dig i stedet ind i læringsmål/studieordning – så kan du bruge energien effektivt især op til eksamen.