Menu luk

Så meget kan du tjene i et graduate-program

Kommer du gennem nåleøjet til et graduate-program, er der udsigt til en lidt sjovere oplevelse på din netbank end under studietiden. Tjek her, hvad du kan tjene på en række populære graduate-programmer inden for finans, bank og it.

22. jan. 2024
3 min

Får du plads på et af de over 300 graduate-programmer, der hvert år udbydes i Danmark, kan du se frem mod en klækkelig lønfremgang sammenlignet med SU-tilværelsen. 

En grundløn på 50.000 kr. om måneden før skat er ikke urealistisk for populære graduate-programmer i spændingsfeltet mellem finans, it og konsulentverdenen. 

Det fortæller Palle Broe, der er CEO og medstifter af Graduateships.

Udover hvert år at kortlægge åbne graduate-roller på det danske marked, spørger Graduateships også ind til lønniveauet.

Ifølge Palle Broe er det stor konkurrence om at få fat på talentfulde og fagligt stærke nyuddannede, der er med til at sende lønnen i vejret. 

"Løn er noget af det, der tæller allerhøjest, når de studerende skal vælge graduate-program," siger han og fortsætter:

"Vi har derfor set, at virksomhederne for at tiltrække de bedste studerende har øget lønnen. For nogle år siden lå de fleste roller omkring 35.000, og nu er det meget normalt at lægge mellem 40.000 - 45.000 om måneden før skat. " 

(Artiklen fortsætter efter boksen)
"Det er en form for elite-uddannelse for de bedste studerende. Derfor er lønnen også ofte over gennemsnittet."
- Palle Broe, CEO og medstifter af Graduateships

Elite-uddannelse for de bedste

Graudate-programmer er en specialiseret uddannelsesmæssig og erhvervsorienteret forløb hos en virksomhed, ofte med en varighed på et til to år, hvor kandidaten vil have et par rotationer i virksomheden. 

De populære graduate-programmer får mange ansøgere, og det er derfor de bedste og mest talentfulde nyuddannede, normalt med en kandidatgrad, der har bedst chance for at komme hele vejen igennem optagelsesritualet - ofte intensive dage med øvelser, tests og cases.

"Det er en form for elite-uddannelse for de bedste studerende. Derfor er lønnen også ofte over gennemsnittet," siger Palle Broe. 

Når det kommer til finans-, bank- og it-programmerne er de ifølge Palle Broe nogle af de mest eftertragtede og bedst lønnede.

Herunder kan du se listen over lønniveauet i en række graduate-programmer. Det er ikke alle sammen finansielle virksomheder, men det er programmer, som har fokus på finans og it, og som vil kunne åbne døren til en karriere også i den finansielle sektor, forklarer Palle Broe.

Eksempler på lønniveauet hos virksomheder med finans eller it graduate-programmer. Grundløn per måned før skat. Kilde: Graduateships.

Åben for ansøgning

Er man heldig at gå hele vejen, får man udover en solid startløn, også en god mulighed for at kickstarte sin karriere. Men der vil også være høje forventninger, fortæller Palle Broe. 

"Du skal nok være klar over, at der kan være perioder, hvor du arbejder på kundeprojekter med intenst arbejdspres. Du skal være klar på, at du i perioder kan opleve lange dage og rejser til kunder i ind- og udland," siger han.

Fokus på work life balance er dog også rykket ind i virksomhedernes talentprogrammer, siger Palle Broe. Og generelt er virksomheder blevet bedre til at sørge for en god balance for den nyuddannede, der skal gennem et struktureret læringsforløb. 

Det er nu, du skal sadle, hvis det er i år, du vil forsøge at komme om bord i et graduate-program. 

Palle Broe fortæller, at højsæsonen for at søge graduate-programmer er fra november til marts, hvorefter de fleste forløb begynder til september.

Du kan tjekke hvilke programmer, der er åbne nu via Graduateships.

Seneste nyt