Menu luk

Nyt job udsatte pensionen for 63-årig

Halvdelen af de nyansatte var over 60 år, da Spar Nord i april sidste år åbnede afdeling i Helsinge. ”Spar Nord investerer også i os, der er over 60 år”, fortæller en af dem, 63-årige Charlotte Thomsen, der har droppet tanker om pensionering foreløbig.

15. apr. 2024
2 min

”Jeg er ikke gammel i Spar Nord, men jeg har 43 års erfaring.”

Totalrådgiver Charlotte Thomsen havde egentlig aftalt at gå på seniortid og derefter på pension 1. maj i år. Hun var kritisk syg i en periode og havde derfor besluttet sig for, at det var på tide at nyde livet som pensionist.

Men så skete der noget. Dels blev hun rask, og dels blev hendes daværende arbejdsplads, Handelsbanken i Helsinge, overtaget af Jyske Bank.

Charlotte Thomsen og alle hendes mangeårige kolleger fik dog muligheden for at blive del af den nyåbnede Spar Nord afdeling i byen i stedet og takkede ja.

”Det siger noget om Spar Nord, at den ikke tænkte: ”I er sgu for gamle, det magter vi ikke!” I stedet var man villige til at investere i os som medarbejdere, selv om fire ud af otte ansatte er over tres - og dertil løntunge.”

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Charlotte Thomsen (nr. to fra venstre) blandt en del af kollegerne fra afdelingen i Helsinge
"Jeg har ikke selv længere en dato på, hvornår jeg vil stoppe".
- Charlotte Thomsen, totalrådgiver i Spar Nord.

Sammentømrede

Charlotte Thomsen fortæller, at hun og kollegerne er en sammentømret flok, og at de er enige om, at de har truffet den rigtige beslutning med skiftet.

”Ingen af os har fortrudt, det kan jeg godt sige. Jeg har ikke selv længere en dato på, hvornår jeg vil stoppe. Jeg er meget dedikeret til mit arbejde, så jeg får nok svært ved at trappe yderligere ned eller stoppe helt – jeg elsker at gå på arbejde, gøre gode forretninger og gøre kunderne glade,” fortæller den 63-årige totalrådgiver, der er gået fem timer ned i tid.

I sit nye arbejde er hun fortsat som rådgiver for både private og erhvervskunder, som ellers traditionelt er opdelt i to roller. I det hele taget er meget af det gode fra den tidligere arbejdsplads viderebragt i den nye afdeling, siger hun.

”Spar Nord har mange værdier, som ligner dem, vi kender fra Handelsbanken – kunden er i centrum, vi er meget lokale, og medarbejderne har meget frie tøjler indenfor nogle få rammer.”

Udvikling for alle

Hun roser også Spar Nords seniorpolitik:

”Selv om man er erfaren, handler det om udvikling, ikke om afvikling. Man kan få kurser, hvis man ønsker det, man har krav på nedsat tid, hvis man ønsker det, og der er en seniortaskforce, som man kan melde sig til. Så kan banken tilbyde opgaver efter pensioneringen, så man ikke klipper navlesnoren på en gang.”

Charlotte Thomsen kunne godt forestille sig at melde sig til seniortaskforcen, men hvornår det bliver, er som nævnt uvist.

”Der er lige blevet ansat en kollega, som på sigt skal overtage min plads og min kundeportefølje. Jeg er med til at oplære hende, hun kan sidde med ved mine kundemøder og lære dem at kende. Det er winwin for kunden og banken, og jeg er også glad for at være med til at sikre løbende generationsskifte.”

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Sammen om
arbejdslivet

Arbejdslivet er ikke altid snorlige. Forskellige begivenheder kan gøre, at arbejdslivet tager en uventet drejning. Her skal den enkelte mødes med tillid, respekt og fællesskab.

Læs mere

Seneste nyt