Menu luk

Bankdata samlede 875 deltagere: Dette ord stjal al opmærksomhed

I Forum Horsens slog Bankdata dørene op for årets store summit. Programmet bød på keynotes, gæstetalere og tech talks, men et emne gik igen lige meget, hvor man befandt sig. Fra morgenstunden slog Bankdata-CEO Esben Kolind Laustrup det fast med syvtommersøm. "Alle skal i gang - hellere i dag end i morgen."

13. mar. 2024
3 min

Til Bankdatas summit 2024 i Forum Horsens med 875 deltagere var der et emne, der stjal alle overskrifter og taktfast flød igennem alle oplæg og keynotes. 

Fra scenen slog Bankdata-CEO Esben Kolind Laustrup det fra morgenstunden fast med syvtommersøm.

Bankdata og de mange ansatte skal for alvor til at hoppe om bord i kunstig intelligens. 

 ”Alle skal i gang – hellere i dag end i morgen. Uanset om du er udvikler, forretningsudvikler eller sidder i staben. Vi skal rykke os, ellers kommer vi bagud,” slog han fast, da han skød gang i Bankdatas Summit 2024.

AI, AI og AI

Dagen bød på et tætpakket program med bl.a. perspektiver fra flere af Bankdatas senior vice presidents, der forholdt sig til Bankdatas rolle i forhold til AI, tech og finans.

Flere medarbejdere stod for korte oplæg om specifikke emner, og der var gæstetalere i form af adm. direktør John Bull Fisker fra Ringkjøbing Landbobank og Eskild Ebbesen, tredobbelt OL-guldvinder.

Men AI var det gennemgående tema i næsten alle oplæg. Det fortæller softwareudvikler Martin Godthaab Larsen fra Bankdata, som Finans It og Tech talte med efterfølgende. 

”Det er det mest interessante og inspirerende summit, jeg har været med til. Nu er jeg også svært begejstret for AI og den tid, vi befinder os i,” siger han.

”I et af oplæggene blev kunstig intelligens sammenlignet med den første Sputnik som blev sendt afsted ti år før Apollo og månelandingen. Som Esben siger det, er det en udvikling, vi skal være på forkant med," fortæller Martin Godthaab Larsen.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
"Alle skal i gang - hellere i dag end i morgen." Bankdatas CEO Esben Kolind Laustrup på scenen til Bankdatas summit 2024.

Arbejdede på AI-assistent i sin fritid

Martin Godthaab Larsen, der er uddannet datamatiker, blev ansat hos Bankdata for to år siden efter, at han i et års tid havde arbejdet med AI ved Aarhus Universitet.

I dag arbejder han primært med udvikling af Bankdata og medlemsbankernes hjemmesideplatforme.

Men han har ikke kunnet slippe interessen for AI. 

I sin fritid har han i et godt stykke tid arbejdet på en digital assistent, som er drevet af AI. Efter årets summit med den meget fokus på AI, set det nu ud til at vokse sig større, siger han.

”Jeg blev inspireret til at tage det næste skridt, og har præsenteret det for Bankdatas ledelse efter summit. Ind til videre har jeg faktisk fået lov til at bruge mere af min arbejdstid på projektet,” siger han.

Den digitale assistent, som Martin Godthaab Larsen arbejder på, er nu blevet til et pilotprojekt, der skal være med til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesideplatformen, fortæller han.

"Du kan nærmest ikke gå i kantinen uden at høre nogen snakke om det."
- Martin Godthaab Larsen, softwareudvikler hos Bankdata.

Vil rulle CoPilot fra GitHub og Microsoft ud

Til summit fortalte Esben Kolind Laustrup videre, at der er begyndt at ske rigtig meget ude i Bankdatas organisation på AI-fronten. 

Snart vil der rulles flere AI-løsninger ud. 

”Både på græsrodsniveau, hvor teams og udvikler-netværk selv eksperimenterer og på enterpriseniveau, hvor vi kører tests på GitHubs CoPilot og M365 CoPilot, som skal rulles ud til alle,” sagde han bl.a.

For Martin Godthaab Larsen har det være ret tydeligt, at AI flyder endnu mere efter Bankdatas summit.

"Du kan nærmest ikke gå i kantinen uden at høre nogen snakke om det. Jeg kan også se det i vores community omkring AI, hvor der er rigtig mange forskellige AI-projekter i gang.”  

”Det er en super spændende tid, synes jeg. Og det er fedt at opleve, at der bliver lagt handling bag alle de mange ord om AI hos os,” slutter han.

Seneste nyt