Menu luk

DJ Aligator takker bankrådgiver efter 24 år: Du har ændret mit liv

I 24 år har DJ Aligator villet sige tak til den bankrådgiver, der gjorde det muligt for ham at lave kæmpehittet "The Whistle Song". Nu er det endelig lykkedes at finde ham.

17. jun. 2024
6 min
DJ Aligator med det borgerlige navn Aliasghar Movasat har villet sige tak til Jesper Fini Kuhre fra Danske Bank i 24 år. Foto: Pressefoto og privat

”Blow my whistle”.

Du kender helt sikkert ordene og de karakteristiske fløjtelyde, som DJ Aligators megahit fra starten af 00’erne ”The Whistle Song” er bygget op omkring. Du har måske endda stået på et dansegulv på det lokale diskotek og trampet med i takt.

Men vidste du, at hittet aldrig var blevet til noget, hvis det ikke var for bankmanden Jesper Fini Kuhre, der i dag er filialdirektør i Danske Bank i Frederikssund?

Det ville det ikke, fortæller DJ Aligator med det borgerlige navn Aliasghar Movasat til Nyhedsbrevet Finans. 

”Hans hjælp har ændret mit liv fuldstændigt. Uden den ville jeg ikke have kunnet lave ”The Whistle Song” og haft de muligheder, som den har bragt med sig,” siger han.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Et skæbnemøde i banken

For at forstå, hvorfor Jesper Fini Kuhre overhovedet bliver en del af ligningen i tilblivelsen af ”The Whistle Song”, skal vi tilbage til året 1999.

”Det var en svær tid. Jeg var lige gået fra kæresten, var flyttet ud og var på bistandshjælp. Tingene kørte ikke rigtigt,” fortæller Aliasghar Movasat.

Han havde dog lige fået tilbud om at leje et studie, men skulle bruge 35.000 kroner til et indskud. Penge han bestemt ikke havde på kontoen. 

Men da han boede lige ved siden af Danske Bank på Lyngbyvej i København, besluttede han sig for at gå ind og spørge om et lån.

”Så tænkte jeg, nu tager jeg sgu chancen,” siger Aliasghar Movasat. 

Under armen havde han en bunke cd’er, som han havde været med til at lave. Blandt andet sangerinden Blå Øjne, der især er kendt for sit covernummer af Sebastians Romeo, ligesom han også havde produceret for den danske popduo S.O.A.P.

”Så siger jeg ”prøv at høre her Jesper: Det her, det er, hvad jeg kan. Det er det, jeg har lavet. Det er det, jeg elsker og det er det, jeg vil lave fremover”.”

”Han troede faktisk på mig på et tidspunkt, hvor jeg måske ikke engang selv gjorde det fuldt ud."
- Aliasghar Movasat / DJ Aligator

Strøg til tops på hitlisterne

Jesper Fini Kuhre husker også den dag, hvor Aliasghar Movasat lagde bunken med cd’er på bordet foran ham i banken.

”Jeg kendte nogle af cd’erne blandt andet dem med Blå Øjne og S.O.A.P. Det kan jeg også se, at jeg har noteret i min kreditbevilling. Og så tænkte jeg, okay han kan godt finde ud af at lave musik,” siger filialdirektøren, der dengang lige havde fået sit første lederjob i banken på Lyngbyvej.

Jesper Fini Kuhre havde dog ingen anelse om, hvad fyren han hjalp i banken den dag, siden havde drevet det til.

For i sit nye studie lavede Aliasghar Movasat det kæmpehit, som har været skelsættende for hans liv og karriere. Det blev udgivet i februar 2000 og strøg siden til tops på hitlister verden over.

I Danmark blev det den mest solgte single det år, og da den blev genudgivet i England to år senere, solgte den 100.000 eksemplarer alene den første dag, den var ude. DJ Aligator og ”The Whistle Song” strøg ind på en femteplads på den britiske single-hitliste, og dermed blev hans karriere skudt i gang med et brag.

Var ikke gået i dag

Aliasghar Movasat indrømmer i dag, at han ikke rigtig troede på, at han ville få et ja, da han gik ind i banken den dag i 1999.

”Jeg kan huske, at han lige pustede ud og sagde, ”puha, normalt når der kommer en mand på bistandshjælp ind i banken og vil låne penge, så svarer jeg nej, men et eller andet sted, så tror jeg på dig.” Jeg var helt målløs, kan jeg huske. Og jeg var lige ved at bede ham om at gentage det,” siger han.

Og Jesper Fini Kuhre fortæller, at det nok heller ikke var gået, hvis det havde været i dag. 

”Jeg havde tidligere siddet med erhvervsrådgivning, og det her var jo en lille erhvervscase, og jeg kunne se, at han havde en track-record og havde lavet nogle cd’er, men i dag havde jeg nok bedt ham om at gå hjem og lave et budget først,” griner Jesper Fini Kuhre og fortæller, at reglerne også er blevet strammet gevaldigt op efter finanskrisen.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
”Det er jo noget af det, der er med til at gøre, at man stadig er i den her sektor. Det er jo fedt at kunne gøre en forskel."
- Jesper Fini Kuhre, filialdirektør i Danske Bank i Frederiksund

Tak har været længe undervejs

Da først DJ Aligators karriere tog fart optrådte han blandt andet i BBCs prestigefulde tv-show ”Top of the Pops” som én af få danskere nogensinde. 

Han har dog tænkt på Jesper Fini Kuhre flere gange siden i de 24 år, der er gået, siden han udgav "The Whistle Song", og han har faktisk også forsøgt at finde ham tidligere. Men da han gik tilbage til banken på Lyngbyvej, var den lukket, og han kunne heller ikke huske Jesper Fini Kuhres navn. 

”Jeg har hele tiden haft lysten til at takke ham for det, han har gjort. Han har jo ændret mit liv fuldstændigt, fordi han troede på mit talent og mine drømme,” siger Aliasghar Movasat, der stadig lever af at lave musik og spille koncerter i ind- og udland.

Tilfældighedernes spil ville dog, at Aliasghar Movasat deltog i podcasten ”Vi Elsker Allstars”. Her blev han spurgt om, hvem der var hans helt store helt fra 1990’erne. Det fik ham til at fortælle om bankmanden, der ændrede hans liv. 

Den udtalelse blev fanget af den nyhedsovervågning, som hver dag lander i mailindbakken hos ledere i Danske Bank. Jesper Fini Kuhre opdagede det ikke selv, men blev af andre gjort opmærksom på historien. 

Derfor satte han sig til tasterne og skrev et opslag på Facebook om, at han var den efterlyste bankmand. Det opslag har Aliasghar Movasat svaret på, og det betyder, at han endelig har kunnet udtrykke den taknemmelighed, som han er brændt inde med siden ”The Whistle Song” blev udgivet. Noget, der virkelig har ligget ham meget på sinde.

”Den støtte, jeg fik af ham, var ikke kun en finansiel hjælp. Det var også en påmindelse om, at der findes mennesker som ham, som er villige til at satse på andres drømme og talent. Han troede faktisk på mig på et tidspunkt, hvor jeg måske ikke engang selv gjorde det fuldt ud,” siger Aliasghar Movasat.

Når DJ Aligator spiller "The Whistle Song" foran et publikum, sender han ofte Jesper Fini Kuhre en tanke. Pressefoto

En sjælden tilbagemelding

For Jesper Fini Kuhre er historien en påmindelse om, hvorfor han stadig er i sit job efter 37 år. 

”Det er sjældent, at man får den slags tilbagemeldinger fra kunderne, men det er fedt, når det sker. Og det betyder meget for mig,” siger han og fortsætter:

”Det er jo noget af det, der er med til at gøre, at man stadig er i den her sektor. Det er jo fedt at kunne gøre en forskel, om det så er som i dette tilfælde, eller når man eksempelvis giver unge mennesker mulighed for at købe deres første bolig. Vi er jo efterhånden færre og færre, der sidder ude i filialerne, men der er jo en årsag til, at vi stadig er herude.”

Jesper Fini Kuhre kender udmærket DJ Aligator og hittet ”The Whistle Song”, men har aldrig kendt til sin egen rolle i tilblivelsen af det.

”Jeg ville heller ikke have genkendt ham, hvis jeg mødte ham på gaden,” fortæller han.

Til gengæld vil sangen nu betyde lidt ekstra for ham, når han hører den. 

Også for Aliasghar Movasat har sangen en ekstra dimension.

”Når jeg er ude og spille til festivaler, hvor der står flere tusind mennesker og rykker i takt til ”The Whistle Song”, så minder det mig om ham og det, han gjorde for mig den dag,” siger han.

Seneste nyt