Menu luk

Medarbejdere overraskede over fusion: Jeg troede, vi skulle fejre det gode regnskab

I stedet var der en fusion i ærmet, da ledelsen kaldte til morgenmøde på Rødding Hotel. Medarbejderne i begge sparekasser blev overraskede, også fællestillidsrepræsentant Susanne Steiner.

28. aug. 2023
3 min
Dansk / English

”Det er ikke af nød, har vi fået at vide – og det ses også tydeligt af begge sparekassers flotte regnskaber. Det er fordi, vi sammen bliver stærkere.”

Fællestillidsrepræsentant i Frøs Sparekasse, Susanne Steiner, blev lidt ærgerlig, men ikke foruroliget, da hendes sommerferie i Skagen i sidste uge blev afbrudt af en pludselig mødeindkaldelse.

”Egentlig troede jeg, det var for at fejre det gode halvårsregnskab, at vi blev kaldt til morgenmøde på hotellet.”

I stedet handlede det om fusion mellem Frøs og Broager Sparekasse, der vil styrke sig i fællesskabet i en tid med stadig flere finansielle reguleringer. De har henholdsvis cirka 160 og 60 medarbejdere, fordelt på 11 afdelinger med Frøs logo og fire med Brogagers.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

”Beskeden er, at der er plads til alle i fusionen,” siger Susanne Steiner, der på grund af sin ferie endnu ikke har haft kontakt med så mange af kollegerne.

Nogle af dem havde gætter på, at det måtte være en fusion, der var på vej.

For sit eget vedkommende har hun været igennem adskillige fusioner:

”Lige i øjeblikket er det en stor ting for medarbejderne, men min erfaring er, at det hurtigt forsvinder og man finder sig til rette i det nye. Til alt held har vi samme it-systemer.”

Skal bundfælde sig

I Broager Sparekasse har tillidsrepræsentant Trine Johannsen Beck været rundt hos en del af kollegerne i de forskellige afdelinger.

”Nyheden skal lige synkes, for vi havde ikke set det komme. Og jeg tror ingen havde gættet på, at det i givet fald lige skulle være Frøs”.

De to sparekasser har flere steder afdelinger, der ligger tæt på hinanden:

”Så der er selvfølgelig spekulationer om, hvor man kommer til at sidde og med hvem.”

Trine Johannsen blev overrasket over fusionen.
”Det betyder meget, at man samles under det nye navn. Det gør os ligeværdige. Det ville være en helt anden følelse, hvis vi blev langt ind under Frøs”.
- Tillidsrepræsentant Trine Johannsen Beck , Broager Sparekasse

Fordel med navneskift

Trine Johannsen Beck peger på, at det er en fordel, at sparekasserne skifter navn og sammen bliver til Sydjysk Sparekasse.

”Det betyder meget, at man samles under det nye navn. Det gør os ligeværdige. Det ville være en helt anden følelse, hvis vi blev langt ind under Frøs”.

Grundlæggende oplever hun, at der er fortrøstning og tro på, at det nok skal blive en god og stærk sparekasse:

”Vi vil i høj grad det samme, men selvfølgelig vil der være kulturforskelle og mange ting, der skal pusles sammen.”

 Lige nu må medarbejderne afvente at fusionen vedtages endeligt, før de kan få svar på de spørgsmål, der trænger sig mest på i forhold til at afklare den enkeltes arbejdshverdag, siger tillidsrepræsentanten.

”Man ved, hvad man har, men ikke, hvad man får. Vi ved, at alle kommer med i fusionen, men der vil jo ske ændringer, så det fylder meget lige nu. Men der er også meget at glæde sig til og nogle ser også muligheder for sig selv i sammenlægningen.”

Den nye direktion

Sydjysk Sparekasses direktion vil bestå af fra Frøs Sparekasse Max Hovedskov, som vil fortsætte som administrerende direktør. Broager Sparekasses nuværende administrerende direktør, Lars Christensen, bliver direktør.

Desuden vicedirektørerne Susanne Harboe Jensen fra Frøs Sparekasse og Morten Vestergaard fra Broager Sparekasse.

Seneste nyt