Menu luk
20 %

kvinder blev i 2024 optaget på en it-uddannelse

Finans rekrutterer i stigende grad kandidater fra uddannelser inden for Økonomi, It og STEM-området. Områder, hvor der er flest mænd.

15,8 %

tjener kvinder i gennemsnit mindre end mænd

Noget af lønforskellen skyldes forskelle i uddannelse, stillingstype og ledelsesansvar. Men 7,1 pct. af lønforskellen mellem mænd og kvinder kan ikke forklares.

46 %

Af de finansatte er i dag kvinder.

I 2009 var tallet 52 pct. Der forventes en øget kønsskævhed i finanssektoren i de kommende år

To medlemshistorier

Diversitet og
mangfoldighed
kræver handling

”Diversitet og mangfoldighed kommer ikke af sig selv. Det kræver, at vi gør noget aktivt. Desværre ser vi stilstand i andelen af kvinder i topledelse, stadig udfordringer med lige løn og alt for kønsopdelte jobfunktioner. Hvis vi for alvor vil have en langt mere ligestillet sektor, kræver det prioritering og handling – helt fra toppen.”

Fire anbefalinger til flere kvinder i ledelse

Sådan arbejder vi med ligestilling

Sådan arbejder vi for ligestilling

I Danmark har vi en udbredt opfattelse af, at generationers hårdt arbejde har gjort os til et frit samfund med lige muligheder for alle. Men når det kommer til ligestilling mellem kønnene, så er vi ikke i mål.

Læs mere

Medsponsor af 8. marts-fejring

Medsponsor

KVINFO er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. Finansforbundet er medsponsor ved KVINFO's 8. marts-fejring på Nørrebro Teater i København.

Læs mere

Kom til fælles debat i finans

Kom til brunch og debat

Finansforbundet og Finans Danmark markerer traditionen tro Kvindernes Internationale Kampdag – i år med en brunch og debat den 7. marts i København. Vær med til at debattere, hvordan kønnede uddannelsesvalg påvirker diversiteten i finanssektoren – både i dag og i fremtiden.

Læs mere
samtale, udveksling