Menu luk

Se listen: Sådan forholder banker sig til motion i arbejdstiden

Flere banker opfordrer til motion i arbejdstiden, men det er på de ansattes eget initiativ.

14. aug. 2023
2 min

En rask gåtur eller øvelser bag skrivebordet.

I flere af de store banker er det muligt for de ansatte at bruge en del af arbejdstiden på at træne, men ingen af dem har konkrete tilbud om motion i arbejdstiden.

Det viser en rundspørge, som Finanswatch har lavet blandt de seks største banker, hvor Nykredit som den eneste ikke har ønsket at deltage.

Og selvom de fleste banker opfordrer medarbejderne til at bruge deres pauser aktivt, skal de ansatte selv tage initiativ til at få rørt sig.

I Sydbank og Nordea lægger man vægt på, at medarbejderne selv kan strukturere deres arbejdstid.

I Spar Nord kan de enkelte afdelinger selv vælge at indføre træning i arbejdstiden, mens Jyske Bank tilbyder videoer med øvelser, som de ansatte kan bruge til at få pulsen lidt op i deres pauser.

Særligt korttidssygdomme kan nedbringes, når der bliver dyrket motion i hverdagen, fordi det gør ansatte mere modstandsdygtige.
- Just Bendix Justesen, direktør for implementering og projektledelse i konsulenthuset Lead

Motion i hverdagen kan gøre en forskel

Og det kan betale sig, hvis de ansatte kommer væk fra skrivebordet og rører sig i arbejdstiden.

”Forskningen viser, at sygefraværet bliver mindre og ens performance bliver bedre ved specialiseret styrketræning. Særligt korttidssygdomme kan nedbringes, når der bliver dyrket motion i hverdagen, fordi det gør ansatte mere modstandsdygtige,” siger Just Bendix Justesen til Finanswatch. Han er direktør for implementering og projektledelse i konsulenthuset Lead og tidligere har skrevet ph.d. om fysisk træning i arbejdslivet.

Nyhedsbrevet Finans har tidligere skrevet om Hvidbjerg Bank, der har haft stor succes med et særligt tilrettelagt træningsforløb i arbejdstiden. Det har erstattet spændingshovedpine og andre skavanker hos medarbejderne med flere smil og mere glæde.

”Vi har fået en meget gladere arbejdsplads ud af det. Det kan man mærke på stemningen. Det er blevet meget bedre,” sagde tillidsrepræsentant Anders Sletting dengang til Nyhedsbrevet Finans.

LÆS OGSÅ: Her træner de ansatte i arbejdstiden hver fredag


Emner

Seneste nyt