Menu luk

Kun få danskere vil arbejde i banker

Flere store banker er ikke særlige attraktive, når danskerne skal vurdere, hvor de gerne vil arbejde, viser ny undersøgelse.

3. jul. 2023
1 min

Det er kun et fåtal af danskerne, som ville kigge mod de store danske banker, hvis de var på udkig efter et nyt job.

Det viser en ny undersøgelse fra analysefirmaet Caliber, skriver Børsen.

Blandt de godt 6.500 danskere, der har deltaget i undersøgelsen, er det kun 8 procent, der ville overveje at sætte sig bag et skrivebord i Danske Bank.

"Når der er den her opfattelse i befolkningen, så bliver det i stigende grad lav prestige at arbejde i en bank."
- Søren Holm, seniorrådgiver Caliber

Det ser ikke meget bedre ud for Nordea, hvor 10 procent ville overveje at arbejde, hvis de søgte nyt job. For Jyske Bank er tallet 11 procent. Dermed ligger de tre store banker næst-, tredje- og fjerdesidst blandt virksomhederne i det danske C25-indeks.

“Det er noget, man skal tage alvorligt. Der kan jo være folk, der føler, at det ikke er relevant for dem at arbejde i bank. Men når der er den her opfattelse i befolkningen, så bliver det i stigende grad lav prestige at arbejde i en bank,” siger Søren Holm, der er seniorrådgiver hos Caliber, til Børsen.

Hitter blandt studerende

Undersøgelsen er lavet blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen, og vender man i stedet blikket mod de business- og økonomistuderende, som bankerne typisk rekrutterer blandt, er billedet et andet.

Her viser rådgivningsvirksomheden Universums årlige rangliste over business-studerendes foretrukne arbejdsgivere, at flere danske banker er rykket op på listen over drømmearbejdspladser for studerende, når skolebænken skal skiftes ud med kontorstol og hæve-sænkebord.

LÆS OGSÅ: Se listen: I disse banker vil unge helst have job

Hos Nordea siger HR-chef Camilla Beckmann til Børsen, at Calibers undersøgelse giver stof til eftertanke.

Jyske Bank vil ikke kommentere undersøgelsen, mens Danske Bank i en kommentar til avisen skriver, at Universums analyse giver et mere retvisende billede af bankens rekrutteringsgrundlag end undersøgelsen fra Caliber.

Seneste nyt