Menu luk

Jyske Bank vil lukke filialer

Efter sammenlægningen med Handelsbanken vil Jyske Bank lukke filialer rundt om i landet, men banken vil fortsat have et stort filialnet, lyder det.

13. jan. 2023
1 min

Jyske Bank er klar til at lukke filialer i flere byer i løbet af et par år.

Det fortæller direktør for forretningsstrategi Lars Mørch i et interview med Finanswatch.

Udmeldingen kommer, efter fusionen med Handelsbanken faldt endeligt på plads i december.

 Nu er Handelsbanken en del af Jyske Bank

De to banker har tilsammen 123 filialer rundt om i landet. Til sammenligning har Danske Bank 66 filialer, mens Nordea har 91.

”Vi har det største net af afdelinger nu. Vi kommer til at få færre afdelinger, men vi vil være i de samme geografiske områder som i dag med stærkere enheder,” siger Lars Mørch til Finanswatch.

"Vi kommer til at få færre afdelinger, men vi vil være i de samme geografiske områder som i dag med stærkere enheder."
- Lars Mørch, direktør for forretningsstrategi Jyske Bank

Direktøren for forretningsstrategi fortæller, at man som udgangspunkt vil sammenlægge filialer i de byer, hvor både Handelsbanken og Jyske Bank har været til stede, men han understreger, at nogle byer kan være så store, at man godt kan have flere filialer. Her fremhæver han Aalborg som eksempel.

I de byer, hvor der kun er en Handelsbank-filial, vil man som udgangspunkt fastholde filialen, men det kan ændre sig, hvis man vurderer at filialen bliver for lille eller sårbar, forklarer Lars Mørch til Finanswatch.

Det er endnu ikke på plads, hvor mange filialer der skal lukkes og lægges sammen, men forventningen er, at lukningerne vil være gennemført i løbet af de næste par år. Jyske Bank har tidligere meldt ud, at man ikke forventer, at filiallukningerne vil medføre fyringsrunder, da banken forventer at kunne klare det meste med naturlig afgang og løbende jobskifter.

Seneste nyt