Menu luk

Formand glæder sig over flot placering i ny undersøgelse: ”Vi gør en forskel”

Finansforbundets medlemmer er meget tilfredse med den rådgivning, de får, og 9 ud af 10 vil anbefale fagforeningen til venner og kolleger, viser en ny undersøgelse. Og det glæder formand Dorrit Brandt.

4. dec. 2023
3 min
Dansk / English
Finansforbundets medlemmer er glade for den hjælp, de får, når de har brug for den.

Når Finansforbundets medlemmer har brug for sparring, rådgivning eller hjælp i deres arbejdsliv, er de meget tilfredse med den hjælp de får af deres fagforening.

Det viser en ny medlemstilfredshedsundersøgelse fra virksomheden Ennova, der er specialiseret i at måle medlemsoplevelser.

Finansforbundet scorer 84 ud af 100 på Ennovas indeks over medlemmernes tilfredshed med rådgivning. På spørgsmålet om, hvorvidt medlemmerne vil anbefale Finansforbundet til kolleger eller andre, lander Finansforbundet på 86 ud af 100.

9 ud af 10 medlemmer har altså svaret 7 eller mere på en skala fra 1-10 på spørgsmålet om i hvor høj grad, man vil anbefale et medlemskab.

”Hvordan man end vender og drejer det, så har Finansforbundet enormt loyale medlemmer, som er glade for deres fagforening og anbefaler den til kolleger og venner,” siger Chief Revenue Officer fra Ennova, Anders Hansen.

Blandt branchens bedste

Han peger på, at Finansforbundet også ligger væsentligt bedre end Ennovas benchmark, der er baseret på besvarelser fra 31 forskellige fagforeninger.

”Faktisk er Finansforbundets niveauer så høje på en række parametre, at de ligger blandt de fem bedste, som vi ser inden for branchen. Det er noget, som man kan være enormt stolt af,” forklarer Anders Hansen.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
"Det er i kraft af vores fællesskab, at vi gør en forskel, og det skal vi blive ved med at udvikle."
- Dorrit Brandt, formand Finansforbundet

Og det er da også en stolt og tilfreds formand Dorrit Brandt, der kan bladre igennem Ennovas undersøgelse. Hun glæder sig blandt andet over medlemmernes lyst til ville invitere andre med i fællesskabet.

”Det handler i sidste ende om vores legitimitet og om at blive ved med at være i stand til at forhandle overenskomst og varetage vores medlemmers interesser. Det er i kraft af vores fællesskab, at vi gør en forskel, og det skal vi blive ved med at udvikle,” siger Dorrit Brandt.

Sådan er undersøgelsen lavet

  • Ennova har inviteret 12.000 medlemmer til at deltage i undersøgelsen via email i august 2023
  • 18 % har gennemført det elektroniske spørgeskema – dvs. at undersøgelsen er baseret på 2.187 svar
  • Medlemmerne svarer på en skala fra 1 til 10
  • Herefter omregnes resultatet til en indeksscore mellem 0 og 100 for at gøre det nemmere at se forskel på resultatniveauer på tværs af spørgsmål
  • Ennovas benchmark er baseret på besvarelser fra 31 forskellige fagforeninger

Understøtter medlemmerne

Hun er også glad for, at medlemmerne oplever og værdsætter, at de får den nødvendige hjælp eller sparring, når de har brug for det.

”Det er en absolut kerneopgave for hele vores organisation, fordi vi er i en sektor, hvor udviklingen går enormt stærkt. Både lokalt på den enkelte arbejdsplads og i vores centrale rådgivningsfunktioner har vi fokus på at understøtte vores medlemmer lige fra konkrete juridiske spørgsmål til sparring om karriere og arbejdsliv,” forklarer Dorrit Brandt.

Endnu tættere på

Finansforbundet har haft medlemsfremgang de seneste 7 år og har cirka 57.000 medlemmer. Det er det højeste antal medlemmer i de 15 år, hvor der findes sammenlignelig medlemsstatistik.

Dorrit Brandt peger på, at det også fremadrettet er nødvendigt at sikre, at Finansforbundet forbliver en relevant fagforening for de ansatte i den finansielle sektor.

”Som organisation er vi nødt til at demonstrere, at vi kan gøre en forskel og er et attraktivt tilbud, for vi er helt bevidste om, at man ikke melder sig ikke ind i en fagforening pr. automatik længere. Vi skal også endnu tættere på vores medlemmer, for det er helt afgørende, at der er tillid og tilfredshed i den relation,” understreger Dorrit Brandt.

Skal din kollega også være medlem?

Det eneste du skal gøre er, at opfordre din kollega til at tage en uforpligtende snak med os, hvor vi fortæller om de mange medlemsfordele. Medlemmer, der melder sig ind for første gang, vil få de første tre måneders medlemskab gratis.

Se hvordan

Seneste nyt