Menu luk

Uddannelse med speederen i bund

FA og Finansforbundet er enige om, at vi både som samfund og finanssektor har brug for, at alle får videreudviklet deres kompetencer. En fælles konference den 9. september skal diskutere, hvordan medarbejderne får muligheder for at få adgang til livslang læring.

8. sep. 2020
1 min

”Vi skal have mange flere til at fortsætte med at lære nyt gennem hele deres arbejdsliv. At få nye kompetencer bør blive så naturligt som at spare op til pension”, siger Finansforbundets formand, Kent Petersen, der medvirker på en konference om fremtidens efteruddannelse og opkvalificering i den finansielle sektor.

Mens mange af os er vant til at tage kurser målrettet vores faglighed i forhold til at løse konkrete dag-til-dag opgaver på vores arbejdspladser, skal vi til at gøre noget mere, mener Finansforbundets formand. Heldigvis har den finansielle sektor meget seriøst fat om deres medarbejderes faglige udvikling, sådan at deres kompetencer er tidssvarende.

”Vi ser jo, at de finansielle virksomheder er nødt til at være kundeorienterede helt ind til kernen af deres forretning, og det skaber efterspørgsel på kompetencer, som har at gøre med, hvordan vi mennesker handler og lever”, siger Kent Petersen og træder på speederen, fordi digitaliseringen ikke kun medfører et øget behov for specialiserede IT-kompetencer – men faktisk snarere skaber en efterspørgsel på digitale brugerkompetencer i kombination med stærke personlige og menneskelige kompetencer.

Onsdag den 9. september holder FA og Finansforbundet en fælles kompetencekonference, der skal gøre os klogere på, hvordan vi kan opkvalificere og videreuddanne medarbejdere hele livet. Konferencen rundes af med en paneldebat med repræsentanter fra Folketingets store partier.
Interesserede kan følge konferencen live onsdag 9. september kl. 13-15 her.

 

Seneste nyt