Menu luk

Corona medvirker til rekordoptag af finansstuderende

Ekstra studiepladser betyder voldsom vækst i antallet af studerende på finansuddannelserne. Dog ikke flere, end der er job til, vurderer områdechef hos Cphbusiness, Bo Steen Larsen.

4. aug. 2020
2 min

Mere end tyve procent flere unge end sidste år kan i de kommende uger tage hul på en ny hverdag som studerende på en finansuddannelse. De ekstra studiepladser, som Folketinget har vedtaget for at dæmme op for Corona-situationen, sætter sit kraftige aftryk på årets optag.

”Vi uddanner ikke til arbejdsløshed, så vi har nøje overvejet, hvor mange vi kan tage ind på de enkelte uddannelser”, fortæller Bo Steen Larsen, der er områdechef for de finansielle uddannelser hos Cphbusiness, landets største uddannelsessted for finansstuderende.

Væksten på over tyve procent på finansuddannelserne skal holdes op mod, at der i år er seks procent flere unge end sidste år, der går i gang med en videregående uddannelse – der er altså virkelig tryk på tilstrømningen til de uddannelser, der primært peger ind i finanssektoren.

Totalt er der herhjemme optaget 1.953 nye studerende på finansøkonomuddannelsen og 953 på finansbacheloruddannelsen. Det er 400 flere studerende på finansøkonomuddannelsen og 173 flere studerende på finansbacheloruddannelsen i forhold til 2019.

Selv om der er optaget flere studerende, er karaktergennemsnittet på niveau med tidligere optag hos Cphbusiness, fortæller Bo Steen Larsen:

”Det er altså ikke sådan, at alle kommer ind, man har skullet gøre sig fortjent til det. Det er meget tilfredsstillende i denne helt unikke situation, at vi har så flot et ansøgerfelt, og de unge virkelig har lyst til netop de her uddannelser”.

En vigtig brik

Interessen for finansuddannelserne er steget jævnt igennem adskillige år, tilsyneladende upåvirket af mediernes omtale af fyringsrunder i finanssektoren og sektorens rolle i finanskrisen. Eller måske har det faktisk været med til at skærpe interessen for finansuddannelserne, mener områdechefen:

”Jeg tror mediernes flittige omtale også har været med til at gøre finanssektoren meget synlig, som en samfundsmæssig vigtig brik - og et sted med interessante job. De unge er også meget bevidste om, at det er et område med lav arbejdsløshed, som det ser ud nu”, siger Bo Steen Larsen.

Han mener også, at det tiltaler de unge, at uddannelserne er målrettede og konkrete, og samtidig kan bruges i flere brancher. Blandt andet har en del studerende overvejelser om at arbejde som ejendomsmægler, ejendomsadministrator eller forsikringsmedarbejder.

Optag på finansuddannelserne 2015-2020

  År:                 2015  2016  2017    2018  2019   2020

Finansbachelo   606    697    699     744      780     953

Finansøkonom 1.413  1.453 1.444   1.463  1.553  1.953

Tal fra Den Koordinerede Tilmelding. Tallet dækker over både sommer- og vinteroptag, tallene er eksklusiv AP i Financial Management og BA of Financial Management and Services.

Seneste nyt