Menu luk

Hjalte: ”Lærerne kan mærke, om du vil det og følger med”

Vi har spurgt nogle erfarne studerende om deres bedste råd til en succesfuld studiestart. Her kan du møde Hjalte Vestergaard, 23 år, der netop er blevet færdig som finansøkonom på UCL i Odense og efter ferien skal læse en overbygning i innovation og entrepreneurship samme sted.

Hvilke gode råd har du til nye studerende, så de kan få en god social start på uddannelsen?
”Mød op til alle de første arrangementer – både på og uden for skolen. Det kan være hårdt, og der er mange nye indtryk, men bare kom alligevel.”

”Og prøv at være åben over for alle, selv dem man måske ikke ville tale med normalt. Efter nogle uger kan man så danne sig et overblik og se, hvem man arbejder bedst sammen med og på den baggrund få dannet en rigtig god studiegruppe.”

Hvad er dit bedste råd til at komme godt fra start rent fagligt?
”Jeg ville sørge for at købe alle bøgerne. Det er ikke ensbetydende med, at man skal læse alt, for du får også meget godt materiale fra lærerne. Men jeg ville stadigvæk købe bøgerne for at kunne skimme og læse det vigtigste.”

”Og så skal man komme til timerne. Det sender bare et godt signal både til dine studiekammerater, men også til lærerne. Det er egentlig meget simpelt, for lærerne kan bare rigtig godt lide at mærke elever, der godt kan lide at komme.”

”Hvis man er cool med at sige noget i timerne, skal man selvfølgelig bare gøre det. Men det kan for nogle være lidt angstprovokerende at række hånden op og markere sig. Jeg tror, at man skal finde nogle små sejre i det, og så måske starte med at kigge op, lytte, være nysgerrig og notere. Jeg synes selv, at det var svært i starten, men har lært det efterhånden. Men jeg tror også på, at en lærer kan mærke, om du vil det og følger med.”

Hvorfor er du medlem af Finansforbundet?
”Jeg har et gratis medlemskab som studerende, så det lå lige til højrebenet at melde sig ind. Men jeg synes også, at der kommer en masse gode nyhedsbreve med fine artikler og beskrivelser. Det synes jeg er meget spændende. Jeg har også været med til et event, som jeg synes var superfedt.”