Menu luk

Medarbejderne skal trives

Fællestillidsrepræsentant Hans Henrik Toft Sørensen fra Sparekassen Danmark kæmper for fleksibilitet og rummelighed over for den enkelte medarbejders ønsker og ambitioner. Nu ser han frem til også at deltage i det politiske arbejde i bestyrelse.

”Nu kan vi ikke fise på hammel længere”.

Den gamle jyske udtryk for at lade andre tage slæbet kommer i spil, da Hans Henrik Toft Sørensen forklarer, hvorfor han er trådt ind i bestyrelsen i Finansforbundet Kreds Vest:

”Vi er ved at være en stor butik, så vi skal også være med på et højere niveau”, fastslår fællestillidsrepræsentanten fra Sparekassen Danmark, som aktuelt er gået endnu en vægtklasse op med fusionen mellem Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank.

Lene Børsting fra Jutlander Bank sidder også i kredsbestyrelsen, så den nye store sparekasse har to medlemmer, og det er helt fint, mener Hans Henrik.

For ham handler bestyrelsesposten også om at suge viden og erfaring til sig og deltage i det mere politiske arbejde, som foregår i kredsbestyrelsen.

”Den bagage vil også være værdifuld, hvis Sparekassen Danmark på et tidspunkt skal lave en selvstændig kreds”, tilføjer han og understreger, at selvom tanken ikke er vildt fjern, så er der ingen planer eller ambitioner om det nu.

En blå tillidsrepræsentant

Medarbejderne skal trives. Det er Hans Henriks vigtigste faglige kæphest som fællestillidsrepræsentant gennem mange år - og stribevis af fusioner og sammenlægninger i Sparekassen Vendsyssel.

”Jeg kæmper for en moderne og fleksibel arbejdsplads. Det kan f.eks. være i form af hjemmearbejdspladser, hvis det giver mening og er win-win for både medarbejder og virksomhed”, fortæller Hans Henrik.

”Der er selvfølgelig nogle regler og vilkår, der gælder for alle, men derudover lægger jeg vægt på, at den enkelte medarbejder har mulighed for at præge sin hverdag og karriere i den retning, man ønsker”, siger Hans Henrik, som selv har haft fornøjelse af at kunne prøve forskellige ting af i sit job som privatkunderådgiver, som han har passet sideløbende med tillidsarbejdet.

Han betegner sig selv som en blå tillidsrepræsentant. Før kommunalreformen i 2007 sad han i byrådet for Venstre i den daværende Løkken-Vrå Kommune i flere perioder, og han er fortsat aktiv i den lokale vælgerforening.

Når Hans Henrik skal koble af fra hverdagens mange møder, kommer der sved på panden. Han og hustruen Bente dyrker blandt andet løb, tennis, badminton og mountainbike. Dertil kommer den faste plads på det lokale fodboldhold, som Hans Henrik sætter stor pris på. Og med privatadresse på et nedlagt landbrug er der som regel også et par udhuse, som skal sættes i stand.

”Der er altid noget at rive i. Vi sidder aldrig stille - sådan er det bare”, konstaterer han.