Menu luk

Overenskomster

Finansforbundet har indgået en lang række overenskomster. Nedenfor finder du overenskomsten, der gælder for netop din virksomhed. Overenskomsterne er enten indgået med en arbejdsgiverforening eller med den enkelte virksomhed.

Overenskomster indgået med arbejdsgiverforeninger dækker alle de virksomheder, der er medlem af arbejdsgiverforeningen, mens overenskomster indgået med den enkelte virksomhed udelukkende omfatter virksomhedens medarbejdere eller koncernens medarbejdere, hvis koncernen ejer flere virksomheder.

Hent standardoverenskomsten

Finansvirksomheder, der er medlem af Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), er typisk omfattet af Standardoverenskomsten (STOKen), indgået mellem Finansforbundet og FA. Bemærk dog at visse medlemsvirksomheder indenfor pension og forsikring samt indenfor FinTech og Neobanker, ikke er omfattet af STOKen.

Disse virksomheder er i stedet omfattet af en anden overenskomst, eksempelvis en af Finansforbundets FinTech-overenskomster, Finansforbundets Rammeoverenskomst for Assurandører eller forsikringsoverenskomsten mellem FA og Forsikringsforbundet.

 

Standardoverenskomsten 2023-2025

STOKens særbestemmelser

I forbindelse med enkelte virksomheders indmeldelse i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har Finansforbundet og FA, jf. Afsnit 7 i STOKen, aftalt nogle særbestemmelser for en række virksomheder. Nedenfor kan du se hvilke virksomheder, der har særbestemmelser samt hvad særbestemmelserne indeholder.

Akademiker Pension

Basis-bank

Børsmæglerselskaber

Danmarks Skibskredit (uploades snarest)

Facitbank

Finansiel Stabilitet

Group Saxo Bank

IKANO Bank

Lease Plan DK

Leasing og Finansieringsselskaber

Lowell

PFA Bank

Merkur Andelskasse

KommuneKredit 

Hent virksomhedsoverenskomsten

VOKer er overenskomster, som Finansforbundet har indgået med en række virksomheder eller koncerner, der er medlem af FA.

Danske Bank

Express Bank - Overenskomst 2020-2023 er forlænget

Finanssektorens Uddannelsescenter

JN Data A/S

Jyske Bank

Nordea Bank Danmark

Nordea UK

Nykredit

Ringkjøbing Landbobank

Hent særoverenskomsterne

Finansforbundets Særoverenskomster er overenskomster med virksomheder, der ikke er medlem af FA. Nedenfor kan du se de enkelte overenskomster og om du er ansat i en af de virksomheder, hvor vi har indgået en Særoverenskomst.

Banking Circle 2024-2026  

Banking Circle (UK) 2024-2026

Bank Nordik Færøerne 2023-2025

Grønland Erhverv 2022-2024

IBM - husaftale 2008 

Keylane Danmark 2024-2025

Nationalbanken 2020 - 2023
Kontakt Forhandling for et eksemplar
forhandlingssektionen@finansforbundet.dk  

Pensam Bank 2023 2025 

FinTech rammeoverenskomsten

Virksomheder, der er medlem af Arbejdsgiverforeningen for FinTech (AF), er omfattet af Rammeoverenskomsten for FinTech-virksomheder indgået mellem AF og Finansforbundet. AF er en forholdsvis ny arbejdsgiverorganisation, der blev stiftet i 2021, og derfor har den indtil videre 3 medlemsvirksomheder.

Udover Rammeoverenskomsten indgår vi også en lokal overenskomst med den enkelte FinTech-virksomhed. Den lokale overenskomst skal minimum indeholde regler om:

  • Arbejdstid
  • Pension og Forsikringer
  • Løn

Som medarbejder i en af FinTech-virksomhederne, der er medlem af AF skal du altså både kigge i Rammeoverenskomsten og den lokale overenskomst for at få et samlet billede af dine løn- og ansættelsesvilkår.

FinTech Rammeoverenskomsten

FinTech rammeoverenskomsten 2023-2025

FinTech rammeoverenskomsten (UK) 2023-2025

Rammeoverenskomsten [ROKen]

På assurandørområdet gælder ROKen for de virksomheder, der er medlem af Finanssektorens Arbejdsgiverforening [FA]. ROKen er indgået mellem FA og Finansforbundet.

Udover ROKen indgår de lokale assurandørforeninger en virksomhedsoverenskomst med deres respektive virksomhed. Som assurandør i en af virksomhederne, hvor der er etableret en assurandørforening, skal du altså både kigge i Rammeoverenskomsten og den lokale overenskomst for at få et samlet billede af dine løn- og ansættelsesvilkår. 

Rammeoverenskomsten 2023-2025

ROKens fælles vejledninger

Finansforbundet og FA har desuden aftalt disse fælles vejledninger, der er tilknyttet ROKen.

Vejledningen om ferieforhold 2022

Vejledningen om sygeløn 2005 - Kontakt Forhandling forhandlingssektionen@finansforbundet.dk 

KONTAKT JURA

32 66 13 30

Har du brug for sparring til din overenskomst, er du velkommen til at kontakte Jura.

raadgivning@finansforbundet.dk