Menu luk

Fremtidens fagforening

Fremtidens fagforening er et radikalt udviklingsprojekt i Finansforbundet. Formålet er at udforske nye måder at lave fagforening på.

Projektet ’Fremtidens fagforening’ blev i 2022 igangsat af Finansforbundets hovedbestyrelse, og er et radikalt udviklingsprojekt, der skal udforske nye måder at lave fagforening på og nytænke, hvad fagforeninger er, og skal være.

Projektet er en midlertidig konstruktion, hvor der kan arbejdes med markant anderledes ideer.

Projektet vil løbende dele viden og erfaringer frem til 2026, hvor der ved Finansforbundets landsmøde vil være en samlet præsentation af erfaringer, indsigter, læring og koncepter for nye og andre måder at lave fagforening på.

12 indsigter om fremtiden

Noget af det første vi kan dele fra projektet, er 12 indsigter, som tilsammen giver et spekulativt billede af den fremtid en ny fagforening skal begå sig i. De er altså en slags byggeklodser, der repræsenterer fremtiden. På baggrund af indsigterne, kan vi begynde at få idéer til, hvordan fremtidens fagforening skal se ud.

Indsigterne er skabt gennem indsamling af over 130 forandringssignaler. Du kan se nogle af dem efter hver indsigt. Forandringssignalerne er skabt bl.a. gennem interviews og samtaler med eksperter og videnspersoner, research, rapporter, oplevelser og meget mere.

Indsigterne er alle bygget op således, at der først er et afsnit om de forandringer, vi ser lige nu, og derefter et spekulativt afsnit om, hvad det kan betyde for fremtiden - ca. syv til ni år frem.

Skru helt op for din forestillingsevne og læs løs. God fornøjelse!

Fremtidsindsigter (pdf)

Fremtidens fagforening

31 46 20 22

Hvis du er nysgerrig på at vide mere, har input til det fremtidige arbejde, - eller blot vil give din mening tilkende, så send en mail til Signe Bjørg Lyck sly@finansforbundet.dk 

Landsmøde 2023

Finansforbundet holder Landsmøde 2023 26.-29. september i Nyborg. Landsmødet er Finansforbundets øverste politiske organ, som bl.a. formulerer politiske indsatsområder for de kommende tre år og vælger Finansforbundets formandskab. Du vil kunne følge med løbende her på siden.

Landsmøde 2023