Menu luk

Mindst en gang om dagen, ringer en stress-syg for at få juridisk hjælp

Spørgsmål om stress-sygemeldinger fylder meget i Finansforbundets juridiske afdeling. Her svarer man dagligt på spørgsmål fra medlemmer, der har problemer med arbejdspladsens håndtering.

20. jan. 2025
2 min

Er det okay, at min chef vil have mig til at ringe ind hver morgen, når jeg er sygemeldt med stress? Hvornår skal jeg have en lægeerklæring? Og er jeg forpligtet til at deltage i møder på arbejdspladsen, når jeg er stresssygemeldt?

Spørgsmålene kan hobe sig op, når man er syg med stress. 

Minimum en gang om dagen ringer et stresset medlem til Finansforbundets juridiske afdeling.

”Medlemmerne ringer typisk til os, når de er så stressede, at det er helbredstruende, og de har brug for hjælp til, hvordan de skal håndtere det og alt det praktiske i forhold til arbejdspladsen,” forklarer Finansforbundets chefjurist Mette Hjøllund Schousboe.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Det kræver en indsat og opmærksomhed i virksomhederne at mindske stressproblemet, mener Finansforbundets næstformand Jakob Thorgaard.

Kræver opmærksomhed og indsats

Og det er et kæmpestort problem, at mange finansansatte kæmper med et højt arbejdspres, mener Finansforbundets næstformand Jakob Thorgaard.

Tidligere i år viste Finansforbundets trivselsundersøgelse, at hver femte finansansatte befinder sig i risikozonen for at udvikle helbredstruende stress.

”Selvom vi hele tiden arbejder på at mindske stressproblemet og også kan se en fremgang, er vi stadig langt fra målet. Det er stadig en alt for stor del af medarbejderne i sektoren, der er i risikozonen for at udvikle helbredstruende stress. Det er et problem, vi skal fortsætte kampen for at løse, og det kræver opmærksomhed og indsats ude i virksomhederne” siger han.

”Stress er jo et samfundsproblem, som kræver, at vi styrker kampen på flere fronter."
- Jakob Thorgaard, næstformand Finansforbundet

Koster ikke kun den enkelte dyrt

Og det er ikke bare for den enkelte, at stress har store konsekvenser.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) viser, at stress hvert år koster samfundet 55 milliarder kroner, da stressede lønmodtagere arbejder færre timer og oftere er syge.

”Stress er jo et samfundsproblem, som kræver, at vi styrker kampen på flere fronter. Det nuværende niveau er omkostningsfuldt for samfundet, for virksomhederne og selvfølgelig først og fremmest for det enkelte menneske, der rammes."

"Når man dertil, hvor man er nødt til at sygemelde sig med stress, står vi naturligvis klar til at hjælpe, men det er helt nødvendigt, at vi bliver bedre til at få bremset problemet, inden det kommer så langt” siger Jakob Thorgaard.

Seneste nyt