Menu luk

De hurtige it-notifikationer

Færre it-ansatte i Danmark. LinkedIn: Her er de stillinger der vokser hurtigst. Nexi vil styrke selvbestemmelsen i Norden. Zuckerberg: AI programmerer lige så godt som mid-level udviklere. Nyt partnerskab digitaliserer compliance-arbejde for finanssektoren.

15. jan. 2025
4 min

Færre it-ansatte i Danmark

Nye tal fra Danmarks Statistik, som IT-Branchen har jongleret med, viser, at der er blevet færre it-ansatte i Danmark. 

Seneste tal for 3. kvartal af 2024 viser en mindre tilbagegang på 523 fuldtidsstillinger inden for it-branchen. Det svarende til 0,5 %, og der var samlet 105.957 i beskæftigelse.

Ifølge IT-Branchen er det især inden for tele, at der er blevet færre ansatte.

”Vi ved, at konkurrencen i den danske telebranche er benhård, og at det er svært at skabe overskud, når investeringerne i infrastruktur som fiber, bredbånd og 5G er så høje, som de er. Så det kommer desværre ikke bag på os, at man bliver nødt til hele tiden af effektivisere i den del af it-branchen,” fortæller Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Samtidig er der fortsat gang i omsætningen i den danske it-branche. I 3. kvartal af 2024 endte omsætningen på 80,4 mia. kr. svarende til en vækst på 3,2 % sammenlignet med 3. kvartal i 2023.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

LinkedIn: Her er de stillinger der vokser hurtigst

Der er kommet markant flere job inden for kunstig intelligens, service- og rejsebranchen.

De to jobtitler, der har vækstet mest i perioden, er ingeniører og konsulenter inden for AI.

Det viser millioner af jobopdateringer, som LinkedIn har undersøgt fra januar 2022 til juli 2024 i sin “Jobs on the Rise”-liste. 

Det skriver CNN.

Selvom AI også på jobfronten har haft fart på, er der også mere klassiske manuelle stillinger blandt toppen.

På en 3. plads er fysioterapeut, mens udviklingschef for arbejdsstyrke og rejserådgiver afrunder top-5. 

I den anden ende finder vi bl.a. roller inden for diversitet og inklusion, som ikke længere vokser lige så hurtigt som i tidligere år, ifølge LinkedIns rapport om brugeropdateringer.

Nexi vil styrke selvbestemmelsen i Norden

Italienske Nexi Group, Nets’ moderselskab, slår på tromme for øget kommerciel selvbestemmelse i Norden.

Det skriver Finanswatch.

”For at sikre, at vi leverer størst mulig værdi til vores kunder, styrker vi nu vores kommercielle selvbestemmelse i Norden og forenkler vores organisation for også at fremme samarbejdet på tværs af forretningsenheder,” lyder det fra Lars Erik Tellmann, Chief Regional Officer for Nexi Group i Norden.

Som led i de ambitioner har Nexi Group valgt at gennemføre en række ændringer. 

Torsten Hagen Jørgensen, tidligere koncernchef for bankrelaterede services i Nexi, har forladt selskabet. Christian Segersven overtager som Chief Business Officer for Issuing Solutions i Norden og vil være ansvarlig for salget af banktjenester her. 

Samtidig flytter salgsorganisationen i Issuing Solutions, som betjener finansielle virksomheder, under regional ledelse af Lars Erik Tellmann. Nexi samler desuden forretningsområderne, der leverer betalingsløsninger til både fysiske og online butikker. 

Nets forventer ikke, at ledelsesændringerne vil medføre nedskæringer i medarbejderstaben, oplyser det til Finanswatch. 

Zuckerberg: AI programmerer lige så godt som mid-level udviklere 

Mark Zuckerberg, CEO for Meta, kan skimte en verden, hvor meget af it-udviklingen kan håndteres af AI.

Det skriver Computerworld.

Mark Zuckerberg kommer med udtalelsen i en snak med Joe Rogan - den amerikansk podcastvært, der står bag den populære podcast ved navn The Joe Rogan Experience.

”Sandsynligvis vil vi i 2025, både i Meta som i andre AI-virksomheder, have en kunstig intelligens som kan fungere som "mid-level software-ingeniør,” proklamerer han i podcasten, der måske i Danmark især blev kendt for det tre-timer lange afsnit med kommende præsident Donald Trump i 2024.

Ifølge SoMe-topchefen vil det til at begynde med være meget dyrt og ressourcekrævende at lade AI udvikle, men det vil ændre sig, og han forudser, at det på længere sigt vil være AI, der står for meget af kodearbejdet. 

Nyt partnerskab digitaliserer compliance-arbejde for finanssektoren

De danske fintech-virksomheder Aleta og Qvonto har indgået et strategisk partnerskab med det formål at digitalisere compliance-arbejdet i forbindelse med EU's Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). 

Det skriver de to virksomheder i en meddelelse til Finansforbundet.

Partnerskabet sigter mod at reducere den administrative byrde for formueforvaltere ved at automatisere rapporteringsprocesser og sikre overholdelse af EU's Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

Aleta leverer platformen til formueforvaltning, mens Qvonto bidrager med teknologi til regulatorisk rapportering.

Ifølge virksomhederne vil samarbejdet kunne give kunderne en mere effektiv og nøjagtig rapportering, hvilket vil hjælpe dem med at overholde SFDR-lovgivningen.

Fremover kan partnerskabet udvides til at omfatte en endnu dybere integration af de to platforme, så formueforvaltere får adgang til et omfattende sæt værktøjer til regulatorisk rapportering og datahåndtering, lyder det videre.

EU's Sustainable Finance Disclosure Regulation eller blot SFDR er en EU-regulering, der har til formål at øge gennemsigtigheden i bæredygtige finansielle transaktioner.

Den kræver, at finansielle markedsdeltagere deler information om de miljømæssige og sociale påvirkninger af deres transaktioner med interessenter.

It i den finansielle sektor

Finansforbundet er også for dig, der arbejder med it i den finansielle sektor. Du får adgang til nogle af Danmarks bedste it-kurser, arrangementer, netværk og nyheder om finans-it, tech og digitalisering.

Tjek vores tilbud til dig som it-medlem

Seneste nyt