Menu luk

”Mindre bekymring. Mere fokus på mulighederne med AI”

Tilbagevendte digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) er bange for, at vi ikke får grebet mulighederne med ny teknologi og digitalisering.

17. jan. 2024
2 min

Landets tilbagevendte digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) har en ambition om, at vi skal have mere fokus på mulighederne med ny teknologi og digitalisering, navnlig AI og kvanteteknologi.

Det siger hun i et stort interview med Politiken.

”Jeg synes, at jeg i min første tid har været god til at adressere de bekymringer, der er, og det er jeg sådan set stolt af. Men hvis jeg skal sige noget, så synes jeg ikke, at jeg har været god nok til at adressere alle potentialerne ved digitalisering.”

Hun pointerer, at hun er meget begejstret og positiv indstillet over for den udvikling, vi ser netop nu inden for bl.a. kunstig intelligens.

Mulighederne skal gribes i både det private og offentlige på en ansvarlig måde, siger hun.

Bagsiden af kunstig intelligens

Hendes udtalelser kommer, mens kunstig intelligens netop nu til World Economic Forums årsmøde i Davos er et af de store opmærksomhedspunkter.

I en ny undersøgelse udråbes spredning af misinformation og desinformation foranlediget af AI nemlig som den største globale trussel netop nu.

Ifølge rapporten fra World Economic Forum, der er baseret på svar fra næsten 1.500 eksperter, industriledere og beslutningstagere, er den trussel mere alarmerende over de næste to år end fx klimaforandringer, cyberangreb og krige.  

Læs mere om det her: 

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Marie Bjerre (V), digitaliserings- og ligestillingsminister. Foto: Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet-

AI på agendaen

Marie Bjerre anerkender de store udfordringer og mener bl.a., at vi bør regulere techgiganterne langt mere, men holder fast i, at vi skal gribe mulighederne.

I samarbejde med TrygFonden holder Marie Bjerre 3.-4. februar en folkehøring om kunstig intelligens i Nyborg.

AI er også på agendaen, når Finansforbundet d. 24. januar holder Nytårskur. 

Lektor på DTU Kasper Edwards kommer bl.a. med sit bud på, hvilken rolle AI vil få i sektorens fremtid, og om vi snart vil blive erstattet af robotter.

Du kan stadig nå at tilmelde dig årets Nytårskur 2024, der bliver live streamet. Der er tilmeldingsfrist torsdag d. 18 januar. 

Tilmeld dig via nedenstående link.

Seneste nyt