Gode råd fra erfarne kolleger: ”Gør dig umage”
Der er mange måder at komme godt igennem et langt arbejdsliv. Erfarne finansfolk giver gode råd til yngre kolleger.
Brug din nysgerrighed
Der er mange måder at komme godt igennem et langt arbejdsliv, men flere fremhæver nysgerrighed som en god drivkraft.
”Gør dig umage. Vær nysgerrig og opsøgende efter sparring og feedback, det er den mest lærerige vej til udvikling,” skriver Mette.
Og Mette er ikke den eneste, der fremhæver vigtigheden i at bruge sin nysgerrighed aktivt.
”Først og fremmest at være nysgerrig - og vide, at arbejdslivet sjældent går efter en lige snor. Nye muligheder viser sig, hvis du selv vil. OG at du nok skal nå det hele, selv om du sætter farten lidt ned, hvis familien kræver ekstra opmærksomhed i perioder,” skriver Mona og fortsætter:
”Alvorligt talt, så ER det da en skam, hvis alt det sjove sker i de unge år. Det skal også være sjovt, når du fylder 60. Til den tid er der jo stadig 10 år tilbage på arbejdsmarkedet - mindst!”
Find din egen vej
Samtidig handler det også om at finde sig selv og ikke nødvendigvis gøre som alle andre, lyder et andet råd.
”Vær dig selv og find din egen vej. Vi er alle forskellige. Unge mennesker har måske ikke samme erfaring, men omhyggelighed er vigtigt og et gå-på mod og sans for detaljen,” skriver Lene.
David pointerer også, at det for ham at se i høj grad også handler om at være noget for andre.
”Hvis du vil blive til noget, skal du først være noget. Du kan ikke blive til noget, du ikke er. Du skal være noget for dine kollegaer, din afdeling, din organisation, din chef osv., og når du har været noget i nogle år, så kan du blive til noget,” lyder rådet.
Hos Finansforbundet vil formand Dorrit Brandt gerne dele et råd efter at have arbejdet 37 år i finanssektoren. Hun vil gerne tage livet af ordsproget om, at ”alt godt kommer til den, der venter”.
”Nej! Lad være med at vente på at nogen "får øje" på dig. I bedste fald kommer du til at vente længe - i værste fald vente forgæves. I stedet skal du skabe dine egne muligheder ved at være relevant for kolleger, ledelse og kunder. Kig dig omkring efter rollemodeller og vær ikke bange for at adressere, hvad du synes de gør godt, og efterspørg sparring fra dem,” siger Dorrit Brandt.