Menu luk

Fra bankjob til Løvens Hule: ”Nogle gange skal man tage chancen”

Maria Thygesen elskede sine mangeårige job i Danske Bank og Nordea, men hun droppede den store villa, au pair og dyre biler og har i stedet forfulgt drømmen om at designe. For nyligt viste hun hele Danmark sine designs i tv-programmet Løvens Hule.

4. mar. 2024
6 min

”Jeg ville ikke være en af dem, der bare holdt ud, uden at være glad for mit job. Dem synes jeg desværre, jeg har mødt alt for mange af gennem årene. Så jeg satte mig selv fri som 40-årig. Det var min gave til mig selv.” 

Nyhedsbrevet Finans møder nu 42-årige Maria Thygesen mandag formiddag i familiens rækkehus i Virum uden for København. 

Hun viser ind i et lyst og rummeligt køkken alrum, hvor hendes egne lamper og lysekrone i opalglas og messing fanger øjet på vægge og over borde. 

Her er også en flaskegrøn veloursofa, moderne og farverig kunst på væggene, vinduer indrammet af kravlende planter, friske tulipaner på et ryddet langbord - og i kontrast et køkkenbord, der bugner af vidnesbyrd om gæstebesøg i weekenden og liv med børn. 

Udenfor i rækkehusets gård har et enormt kaninbur fået lov at dominere. Der er dog ingen dyr, der gemmer sig i høet længere, de mistede hurtigt børnenes interesse og er netop blevet solgt - de var primært tænkt som terapi-kaniner for den ni-årige søn Carl William, der har autisme.  

Sønnens diagnose var stærkt medvirkende årsag til, at Maria Thygesen traf beslutningen om at forlade finanssektoren. I stedet kastede hun sig over dels at drive et ejendomsfirma med sin mand – og senere forfulgte hun også sin ungdomsdrøm om at designe. Hun fortalte om sit firma Rebello Decor og sine lamper i programmet ’Løvens Hule’ på DR TV i februar. 

(Artiklen fortsætter efter boksen)
”Livet går i bølger, men det skal nok gå, det hele. Det tror jeg på, og det er det, jeg symboliserer i min lysekrone, Cirkle of Life,” siger Maria Thygesen, mangeårig medarbejder i finanssektoren og nu selvstændig. 

Passede ikke ind 

”Min mor mente i sin tid, det var at uddanne sig til arbejdsløshed at blive designer. Så jeg endte med at begynde som elev i Unibank, som jo siden blev til Nordea.” 

Selv om Maria Thygesen som 18-årig elev var lige ved at droppe ud af sektoren, da hun fik en advarsel for at møde på arbejde i lavtaljede jeans - og af en leder blev opfordret til at finde sig noget andet at lave, ”noget med hænderne” - mødte hun også ledere, der så potentialet i hende. Som gennemskuede, at hun bare var meget ung og kedede sig en del. 

”Jeg følte ikke, at jeg passede ind i en bank. En leder sagde til mig, at jeg ganske vist var en skæv profil, men at hun troede på mig, og at banken ville betale for at uddanne mig. Hende har jeg gerne villet takke sidenhen, for det kom til at betyde noget.”

Lidt efter lidt fik Maria Thygesen på flere lederes opfordring lagt mere uddannelse på. Hun tog HD og siden også en kandidat i kommunikation og byggede sig over tid en karriere i første seks år i Nordea og siden 11 år i Danske Bank.  

Her arbejde hun blandt meget andet som leder for et team med projektet ’Blue Arrow’, der tilbød netværk og cykling i forening til højt placerede ledere i toppen af erhvervslivet.

 ”Det var et fantastisk job. Det var spændende, udfordrende, sjovt – og jeg havde de bedste kolleger.” 

"Hvis man arbejder med finans, skal man bare være klar over, at det er et fantastisk afsæt til mange andre ting."
- Maria Thygesen, indehaver af Rebello Decor.

Nedskalering 

Undervejs mødte hun sin mand, Rune Hejrskov, som også arbejdede i Danske Bank regi.  

Han fik siden job i Jylland, og da de ventede barn nr. to, den nu syv-årige Viola, besluttede Maria Thygesen med tungt hjerte at sige sit job i Danske Bank op og flytte med til Silkeborg.  

Parret savnede dog København, og da de vendte retur, fik hun job i Nykredit. Her var hun omkring et år, men følte ikke, at hendes leder gav plads til, at hun kunne udfolde sig og yde sit bedste på arbejde. 

Da der sideløbende kørte en kamp for at få tid nok til sønnen, uden at forsømme datteren, få anerkendt hans autisme, få hjælp og siden plads i specialskole, var det også vanskeligt at få til at hænge sammen med en overfyldt arbejdskalender og traditionelt karriereliv. 

”Både Rune og jeg havde lønpakker på over en million kr. Vi havde et 300 kvadratmeter stort hus i Birkerød, au pair og to dyre leasingbiler, der i sig selv kostede 20.000 kr. om måneden. Det hele var kørt op i et niveau, hvor det også krævede, at vi tjente rigtig mange penge. Så jeg sagde til Rune: ”Jeg tror, vi skal prøve noget andet”. Så vi nedskalerede det hele.” 

Designfavorit 

Rebello Decor blev en realitet forrige år, og Maria Thygesen kan glæde sig over, at hendes lysekrone sidste år blev kåret som en af Bo Bedres designfavoritter.  

Foreløbig giver den unge virksomhed underskud, men hun har til gengæld indtægt sammen med sin mand i en ejendomsvirksomhed, der udvikler og sælger ejendomme.

”Jeg har selv skudt 1,4 millioner kr. i Rebello. Jeg får rigtig god respons på lamperne og tror på projektet. Nu skal det snart ud over rampen for alvor.” 

Også i ’Løvens Hule’, som blev optaget i august og sendt i februar, fik hun rosende ord for sit design, men hun fik ikke en samarbejdspartner ud af programmet. Flere af løverne henviste i deres afslag til, at hun manglede at lægge en plan.

”Selvfølgelig kan jeg lave en forretningsplan. Men jeg syntes ikke, at det var troværdigt at præsentere en på daværende tidspunkt. Min partner blev købt ud kort tid før optagelsen, så jeg havde lige behov for at lande og analysere hans ansvarsområder,” siger hun og fortæller, at planen nu er på plads.

Udsendelsen gav hende større synlighed i forhandlernetværket. Hendes lamper forhandles dog allerede af centrale forhandlere, blandt andet Illums Bolighus. 

Glem det perfekte 

”Man skal frigøre sig fra det med, at alting skal være så perfekt. Det behøver det ikke at være. Nogle gange skal man tage chancen og følge sin passion - så skal man nok finde en løsning på de udfordringer, der møder en undervejs.”

Maria Thygesen har mange gange i årene i finanssektoren hørt kolleger i kantinen give udtryk for, at de egentlig godt kunne tænke sig et skifte:

”Men nu er det ligesom finanssektoren, de har valgt, og så blev det sådan – selv om de godt kunne tænke sig at prøve noget andet,” siger Maria Thygesen. 

Selv har hun været meget glad for sit valg om at gå ind i sektoren, ligesom hun har været glad for sit valg om at forlade den igen: 

”Hvis man arbejder med finans, skal man bare være klar over, at det er et fantastisk afsæt til mange andre ting. Man får så meget med sig, som kan bruges i andre sammenhænge, i høj grad også som selvstændig. Så go for it, hvis du har drømmen om også at prøve noget andet.” 

Blå bog

2022: Ejer af og designer i Rebello Decor. 
2019: Medstifter af Bærentzen Real Estate
2018: Marketing manager i Nykredit. 
2017: Hed of Strategy i fintech-virksomhed, Hemonto. 
2006: Diverse stillinger i Danske Bank igennem 11 år, senest Marketing manager. 
2000: Uddannet og rådgiver i Nordea igennem seks år. 
Gift med Rune Hejrskov, sammen har de 9-årige Carl-William og 7-årige Viola. Familien bor i Virum. 

Seneste nyt