Menu luk

Flere højtlønnede mænd sygemeldes med stress

Der er sket en stigning i antallet af langtidssygemeldinger med stress blandt mænd med en månedsløn på mere end 45.000 kroner.

9. feb. 2024
1 min
Stress er rykket ind på de mere videnstunge og specialiserede arbejdspladser, lyder det fra Velliv.

Flere mænd, der får over 45.000 kroner ind på lønkontoen hver måned, må langtidssygemelde sig med stress.

Det skriver Finans.

Hos landets tredjestørste kommercielle pensionsselskab, Velliv, er der fra 2019 til 2023 sket en stigning på 9 procentpoint i udbetalinger ved nedsat erhvervsevne på grund af psykiske lidelser blandt denne gruppe af mænd.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
"De højtlønnede fylder mere end tidligere, når det handler om psykiske lidelser. Og i særdeleshed, når det handler om stress."
- Julie Engelund Sander, sundhedsdirektør i Velliv

For kvinder med et lignende lønniveau er stigningen på 3 procentpoint i samme periode.

”Vi kan se både i data og i den daglige dialog med kunderne, at de højtlønnede fylder mere end tidligere, når det handler om psykiske lidelser. Og i særdeleshed, når det handler om stress,” siger Julie Engelund Sander, der er sundhedsdirektør i Velliv, til Finans.

Hun fortæller, at stress er rykket ind på de mere videnstunge og specialiserede arbejdspladser og derfor rammer i de højere lønsegmenter.

Stress koster alle dyrt

Men generelt registrer flere store pensionsselskaber en stigning i sygemeldinger fra danskere, der er stressede og overbelastede, har Finans tidligere beskrevet.

"Stress og andre psykiske lidelser er i dag en af de mest udbredte årsager til, at danskerne gør brug af deres sundhedsforsikringer og deres erhvervsevneforsikringer – og det bliver ved med at stige. Ud over de åbenlyse menneskelige konsekvenser så koster stress os årligt et milliardbeløb på tværs af pensionsselskaber og forsikringsselskaber, sagde Julie Engelund Sander fra Velliv i den forbindelse til Finans.

Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø koster stress årligt det danske samfund i omegnen af 16,5 milliarder kroner og 61,9 millioner tabte arbejdstimer.

Seneste nyt