Menu luk

BEC fik over 2.000 ansøgninger i 2023: Ansatte 61 unge i Danmark og Polen

Tusindevis af nyuddannede forsøger hver år at få plads på et af BEC's graduate-programmer i Danmark og Polen. ”Vi tror på, at det betaler sig på den lange bane i forhold til lavere medarbejderomsætning og dygtige ansatte, der ret hurtigt stiger i graderne hos os,” siger den ansvarlige på området hos BEC.

28. feb. 2024
4 min
Dansk / English

Hvert eneste år ansætter BEC mellem 30 – 60  nyuddannede til kontorerne i Danmark og Polen via datacentralens forskellige graduate-programmer.

Den form for rekruttering blev første gang forsøgt i 2014, for blandt andet at sikre nye talenter og sikre arvfølgen i organisationen. Den er i dag en vigtig forudsætning for BEC’s kapacitet til at bygge udvikle ny finansteknologi og sikre effektive, driftssikre it-systemer til den danske banksektor.

Det fortæller Søren Kristensen, der er area director for talent attraction hos BEC.

”Graduates udgør en vigtig del af vores rekrutteringsstrategi. Det er vores primære kanal til at få nyuddannede ind i organisationen,” siger han.

Går man i dag en runde på kontorerne i Roskilde, Herning og Warszawa er derfor også en god chance for, at man støder på en BEC-specialist eller -leder, der er begyndt karrieren som netop graduate.

Det er nemlig en så succesfuld form for rekruttering, at mange af de nyuddannede ender med at fortsætte i BEC i mange år, siger Søren Kristensen.

Et stort maskineri

Maskineriet omkring programmerne kaster en del ressourcer og energi af sig for BEC.

To ansatte i henholdsvis Danmark og Polen er allokeret på fuld tid til programmerne, der inkluderer screening af bunker af ansøgninger, fællesdage med workshops, tests og opgaver, herunder den løbende oplæring, sparring og uddannelse, som graduates får i løbet af deres etårige intense programmer. 

”Vi tror på, at det betaler sig på den lange bane i forhold til lavere medarbejderomsætning og dygtige ansatte, der ret hurtigt stiger i graderne hos os,” forklarer Søren Kristensen.

Da BEC i 2023 åbnede for omkring 61 graduate-stillinger inden for disciplinerne software engineer, infrastructure specialist, data engineer og business analyst , modtog BEC over 2.000 ansøgninger på tværs af Polen og Danmark.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
”Det er en måde at kickstarte sin karriere på inden for de spændende områder, som vi mener, vi arbejder med i BEC." Søren Kristensen, area director for talent attraction hos BEC.

Finans og it er populært blandt de unge

Ifølge virskomheden Graduateships var der i 2023 350 graduate-programmer fra 75 virksomheder i Danmark. 

De graduate-programmer, der får flest ansøgere, er som oftest hos de helt store danske virksomheder som Novo Nordisk.

Dog får mange finans- og it-programmer også særdeles mange ansøgere, fortæller medstifter og CEO hos Graduateships Palle Broe.

"Finans står højt på de unges liste over brancher at kickstarte deres karriere i. Især med kombinationen af it, så det bliver mere fintech-drevet," siger han.

Kæmpe konkurrence om de dygtigste

De fleste ansøgninger får BEC fra studerende på business-, it-management- og software-design linjer på universiteter i Danmark, og i Polen især i Warszawa og omegn.

Men konkurrencen om de dygtigste på en årgang er benhård.

I Polen forsøger BEC fx allerede at rekruttere talenter fra universiteterne, inden de er færdige med deres uddannelse.

”I Polen er vi nødt til at være tidligt ude, for der er virksomheder fra hele verden, der forsøger at få fat på dem,” siger Søren Kristensen.

”I Danmark er det anderledes, hvor det er mere kutyme, at de unge færdiggør deres studie, inden de søger optagelse. Men også her er der enorm konkurrence om de bedste især på it-uddannelserne. Derfor forsøger vi også at være ude på alle de store universiteter løbende og vise os frem.”

Det kigger BEC efter

For tiden er BEC godt i gang med at finde det næste kuld af graduates, der har opstart 1. august.

Det betyder, at et benhårdt udskillelsesforløb nu er indledt, hvor ansøgerne i første fase sorteres fra eller til alt efter deres umiddelbare kvalifikationer fra universiteterne.

”Vi kigger selvfølgelig på karakterer, studieretninger og hvilke universiteter, de kommer fra. Derudover tæller sådan noget som frivilligt arbejde eller særlige engagementer eller fagligheder også ind,” siger han.

Efter den indledende sorteringer begynder et ’assesmentforløb’, der inkluderer en række dage med fælles workshops, hvor de udvalgte ansøgerne udsættes for forskellige tests, teamsamarbejder og individuelle samtaler.

”Her observerer og evaluerer vi, hvordan de arbejder sammen, hvordan de indgår i teamsammenhænge; om de er soloryttere eller kan de få tingene til at fungere? Er de nysgerrige, og har de et drive? Det er primært det, vi kigger efter.”

Masser af muligheder

Til sidst ender BEC med en gruppe af nyuddannede kandidater, som tilbydes det et-årige graduate program, et fast team og leder. 

Når året er omme, overgår de til en fuldtidsstilling hos BEC og en karriere inden for finansielle it-services til en lang række banker i Danmark.

”Det er en måde at kickstarte sin karriere på inden for de spændende områder, som vi mener, vi arbejder med i BEC. Det er komplekse problemstillinger og et varieret systemlandskab, som udgør en stor del af den danske finansinfrastruktur med masser af muligheder.”

”Der er noget fra den gamle og den nye verden omgivet af mange gode compliance- og lovkrav.”

Seneste nyt