Menu luk

Tjente sin første million som 25-årig: Nu deler Daniel sine bedste tip med over 100.000 følgere

Daniel Hansen Pedersen begyndte at investere ved en tilfældighed, og da han var 25, havde han tjent sin første million. I dag lever han af at give gode råd til andre på sociale medier.

28. aug. 2023
5 min
Daniel Hansen Pedersen, der står bag Daniels Pengetips, begyndte selv sin investeringsrejse i 2015, mens han var studerende, og havde tjent sin første million som 25-årig. Foto: Maria Niaraki Jensen

Alle kan blive millionær.

Sådan lyder det fra Daniel Hansen Pedersen, der lever af at give gode råd om investeringer på sociale medier under navnet ”Daniels Pengetips”.

”I bund og grund er det så enkelt, at det med at blive millionær handler om at tilsidesætte behov i dag og spare op over den lange bane. Og så vil det være muligt for alle at blive millionær,” siger den 28-årige investeringsentusiast.

Han begyndte selv sin investeringsrejse i 2015, mens han var studerende, og havde tjent sin første million som 25-årig.

Find penge på budgettet

Han er derfor selv eksemplet på, at man sagtens kan spare op og investere på en SU. Han foreslår, at et sted at starte kunne være at droppe en bytur i ny og næ.

”Byturen er bare et eksempel på, hvad der kan være en stor post i mange unges budget. Bare to fadøl om ugen til en 50’er stykket kan blive til en million over 35 år.”

Det er dog ikke ensbetydende med, at man skal begynde at få dårlig samvittighed over de fadøl, man har drukket i tidens løb eller bure sig inde derhjemme og aldrig mere gå ud.

”Det handler om at finde en balance, man skal ikke kun investere og droppe at leve i 35 år. Men hvis man kan droppe bare én bytur, så er det et sted at starte,” forklarer Daniel Hansen Pedersen.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
”Der vil være op og nedture. Det skal man være klar over. Det er en del af spillet."
- Daniel Hansen Pedersen, stifter af Daniels Pengetips

Hjertebanken på ungdomsværelset

Hans egen investeringsrejse startede lidt tilfældigt, da han faldt over muligheden for at investere på nettet. Efterfølgende ønskede han sig Lars Tvedes bog ”Børshandlens psykologi” i fødselsdagsgave. Den lå på gavebordet, da han fyldte 20 år, og derefter gik han stille og roligt i gang med at investere.

Han købte blandt andet aktier i Tesla, Apple, Novo Nordisk og Vestas. Helt konkret købte han for 50.000 kroner, som han havde sparet op af sin løn fra forskellige ungdoms- og studiejob.
Daniel Hansen Pedersen sad bag skærmen på sit ungdomsværelse og overførte pengene til internetmægleren Nordnet. Men han fik lidt ekstra hjertebanken og sved på panden, fordi der gik to dage, før pengene gik ind.

”Det var halvdelen af min opsparing. Men jeg kendte ikke nogen, der havde erfaring med at investere, så der var ingen, der kunne fortælle mig, at det var helt normalt eller i det hele taget vise mig, hvordan man skulle gøre,” siger han og anbefaler derfor i samme åndedrag, at man får sig en sparringspartner.

”Det ved man også fra mange andre ting her i livet. Hvis man har nogen, der deler ens interesse og hobby, så er det meget lettere at blive forblive motiveret og gøre det til en fast vane.”

Daniels 5 bedste råd

Daniel Hansen Pedersen giver her sine bedste råd til dig, der gerne vil i gang med at investere.

Start investeringsrejsen i dag

Du kan lige så godt gå i gang i dag i stedet for at vente til i morgen, mener Daniel Hansen Pedersen.

”Jeg hører tit mange sige, ”jeg gør det ikke, mens jeg er på SU”, eller ”jeg venter lige lidt”, og så går der hurtigt fem eller ti år. Det er bare med at komme i gang i dag. Det kan gøre en kæmpe forskel,” siger han.

Lad være med at følge flokken

Man skal passe på med at gøre som alle andre.

”Du hører måske fra en studiekammerat, at en bestemt aktie er steget med 200 procent i år, og så tænker man, at den skal man købe. Men det kan der være mange faldgruber i,” siger Daniel Hansen Pedersen og forklarer:

”Hvis man køber det, alle taler om, er det ikke sikkert, at man forstår det. Et andet aspekt i det er også, at hvis alle taler om det, så er det typisk fordi, det allerede er steget rigtig meget. Det betyder ikke, at det ikke kan fortsætte, men typisk vil der også være et naturligt tilbagefald, hvis noget er steget med 200 procent. Og så kan man risikere at få en lidt dårlig start på sin rejse på aktiemarkedet.”

Uddan dig selv

Det er en god idé at sætte dig ind i, hvad aktier er, før du kan kaster dig hovedkulds ind i at investere.

”Tilegn dig viden, så du kan gøre det på et informeret grundlag. Du skal selv føle dig tryg. Det er dine egne surt opsparede penge, der skal investeres,” lyder rådet.

Vær opmærksom på omkostningerne

En fejltagelse, Daniel Hansen Pedersen ofte ser, er, at man køber aktier for alt for små beløb og dermed har alt for høje omkostninger.

”Udenlandske aktier koster tit op mod 100 kr. at købe, så hvis man køber udenlandske aktier for 500 kr. og skal betale 100 kr. bare i omkostninger, jamen så skal aktien stige 20 procent, før man går i nul. Eller sagt på en anden måde, du starter i minus 20 procent.”

Vær tålmodig

Daniel Hansen Pedersens allerbedste råd er faktisk er være tålmodig – for aktiemarkedet er langsigtet.

Og det går op og ned.

”Der vil være op og nedture. Det skal man være klar over. Det er en del af spillet,” siger han.

Du kan få flere råd fra Daniel på kurset ”Drop byturen og bliv millionær”, som Finansforbundet afholder den 19. september. Tilmeld dig og læse mere her.

Fra medstuderende og kolleger til over 100.000 følgere

Selv begyndte han at dele ud af sine egne erfaringer og give gode råd til sine medstuderende, mens han læste til civilingeniør.

Da han efter studiet fik job som produktudviklingsingeniør, fik også hans kolleger glæde af hans tip, når de sad over for ham i kantinen.
I november 2019 delte han sit første opslag om aktier på Instagram, og måneden efter delte han sin første video om samme emne på YouTube.

Et halvt års tid efter sagde han sit job og gik ind i sit YouTube-projekt på fuld tid.

I dag har Daniel Hansen Pedersen mere end 100.000 følgere på tværs af de sociale medier, hvor han deler ud af sin økonomiske viden og erfaringer.

Han understreger dog, at hans råd ikke er en billet til hurtig rigdom.

”Både mit kursus og min YouTube-kanal handler om, hvordan man generelt set får en sund økonomi, der kan vare hele livet. Jeg kan ikke lære nogen, hvordan man tjener en million i år eller næste år. Det er langsigtet og livsvarende viden, som jeg deler,” forklarer han.

Seneste nyt