Menu luk

Slut med modregning i pension for pensionister i arbejde

Det skal kunne betale sig for folkepensionister at blive på arbejdsmarkedet. Det er tanken bag et lovforslag, som regeringen vil fremsætte i løbet af foråret. Fra årsskiftet er modregning på grund ægtefælle eller samlevers arbejdsindtægt også blevet afskaffet.

3. mar. 2023
1 min

Fremover kan pensionister trække i arbejdstøjet og tjene så meget, de vil – uden at blive modregnet i folkepension.

Det er tanken bag et lovforslag fra regeringen, der vil blive fremsat i løbet af foråret, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

De nuværende regler betyder, at man bliver modregnet i folkepension, hvis man har en arbejdsindtægt på mere end 122.004 kroner om året.

Men bliver forslaget vedtaget, vil man som pensionist fremover ikke blive modregnet i folkepensionens grundbeløb eller pensionstillæg, uanset hvor meget man tjener. Forslaget vil have virkning fra januar 2024, men med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023.

"Det kommer både seniorerne, arbejdsmarkedet og vores velfærdssamfund til gode."
- Ane Halsboe-Jørgensen, beskæftigelsesminister (S)

”Jeg er overordentlig glad for, at vi nu gør det nemmere for de pensionister, der gerne vil fortsætte på arbejdsmarkedet, at tage en ekstra tørn - uden at de bliver modregnet i deres pension. Det kommer både seniorerne, arbejdsmarkedet og vores velfærdssamfund til gode,” siger beskæftigelsesminister Anne Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

Beskæftigelsesministeriet forventer, at 50.000 personer vil få glæde af den afskaffede modregning som følge af egen arbejdsindtægt.

Forslaget er en del af en aftale, der skal fjerne barrierer, der kan afholde nogle seniorer fra at blive længere på arbejdsmarkedet, som den tidligere S-regering lavede i januar 2022 sammen med SF, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

Første del af aftalen blev vedtaget i juni 2022 og trådte i kraft 1. januar i år. Den sikrer, at hverken folkepension, førtidspension eller seniorpension modregnes på baggrund af ægtefælle eller samlevers indtægt.

Der kan stadig ske modregning, hvis man som pensionist har andre indtægter som eksempelvis fra en arbejdsmarkedspension, tjenestemandspension eller kapitalindkomst.


Emner

Seneste nyt