Menu luk

Peder blev sagt op i tirsdags: Nu vælter det ind med kaffeaftaler

57-årige Peder Frits Nielsen blev opsagt fra Bankdata. Han bød sig straks til som arbejdskraft og er siden blevet nærmest bestormet af positive tilbagemeldinger

30. jan. 2023
3 min
Gennem 12 år har Peder Frits Nielsen arbejdet hos Bankdata, men i tirsdags var det slut.

Peder Frits Nielsen har travlt. Da han tirsdag i sidste uge blev opsagt fra Bankdata som en af i alt 28 Scrum Masters hejste han straks “open to work-flaget”.

På LinkedIn og Facebook lød det:

“Jeg føler mig på INGEN måde træt eller færdig med at arbejde med agilitet, facilitering og formidling - så hvis du eller nogen du kender søger én, med mine kvalifikationer, så er jeg HELT sikkert klar til at drikke en kop kaffe…” 💪 😊

For Peder Frits Nielsen har intet at skamme sig over, som han siger

“Jeg har ikke stjålet af kassen, overtrådt loven eller været dårlig til mit job. Måske  har jeg og mine fyrede kolleger nærmere været for gode. Ledelsen har vurderet, at Bankdata er på et agilt modenhedsniveau, som gør, at der ikke længere er behov for os. Så vi har vel nærmere sejret os selv ihjel.”

 

Kender I nogle?

Gennem 12 år har Peder Frits Nielsen fra Haderslev arbejdet hos Bankdata og været glad for sit job, hvor han har skullet understøtte og styrke teams.

Men i tirsdags var det slut, og Peder valgte at trække i arbejdssøgnings-trøjen med det samme.

“Jeg kunne vælge at gå i panik, det har jeg ikke behov for. Jeg kunne synes, det er synd for mig, det er jeg heller ikke god til. Eller jeg kunne vælge ikke at gøre noget, det ville stresse mig.”

Så han rakte ud:

“Hey, det her er sket for mig. Kender i nogle, der kender nogle? Jeg er er jo 57, så det kan godt være, det bliver sværere for mig. Jeg skal være hurtigt uden, inden der står 27 foran mig med samme budskab.”

Blown away

Det ser ud til, at Peder har handlet klogt. Det er væltet ind med sympatitilkendegivelser, anbefalinger og konkrete kontakter og aftaler. Han har nu en række kaffemøder i kalenderen.

Fyringer hos Bankdata

  • Bankdata har nedlagt Scrum Master-funktionen som fuldtidsstilling
  • I alt havde Bankdata 58 Scrum Masters, hvoraf 30 får nye titler og opgaver
  • 28 fik i tirsdags besked om, at de skal forlade virksomheden.

“Jeg er blown away. Folk, jeg tidligere har arbejdet sammen med i Jyske Bank og  kolleger hos Bankdata, rækker ud til dem, de kender i virksomheder og sender dem videre til mig. Det er ekstremt fedt og vildt at opleve, hvad netværk og sociale medier kan gøre der,” siger Peder Frits Nielsen.

Polstret med modenhed

Peder Frits Nielsen understreger, at han føler sig godt behandlet af Bankdata. Han og hans opsagte kolleger har fået fri til jobsøgning og uddannelse, og han har valgt den konstruktive vej.

“Jeg var lynhurtigt afklaret. Det er jo sådan, det er. Er det træls? Ja. Men jeg gider ikke lade mig slå ud. Jeg er nok også polstret med mere ro og modenhed, end hvis jeg var 25. Som jeg sagde til min kone, da jeg kørte hjem i tirsdags: ‘Jeg skal nok finde noget at lave. Det kan være, det bliver noget helt andet, men arbejde, det finder jeg.’”

Kaffemøder på plads

Det ser sådan ud. Peder Frits Nielsen har i hvert fald kalenderen fyldt godt op med aftaler.

“Jeg fik hurtigt tre kaffemøder på plads og skal lige have sat dato på et møde mere, og det vælter stadig ind med positiv respons, siger Peder, der sender en varm hilsen til sine med-opsagte kolleger.

"Er det træls? Ja. Men jeg gider ikke lade mig slå ud. Jeg er nok også polstret med mere ro og modenhed, end hvis jeg var 25."
- Peder Frits Nielsen, Scrum Master

“Nu håber jeg, at mine 27 andre vanvittigt dygtige Scrum Master kolleger har lige så meget held. Jeg er på vej til et outplacement-møde sammen med dem og vil foreslå, at vi laver et netværk og hjælper hinanden."

Seneste besked til journalisten fra den handlekraftige Scrum Master lød:

“Fik i øvrigt endnu et kaffemøde i bogen i går, hvor de har flere spændende stillinger åbne.“

Seneste nyt