Når direktør tænder musikken, sænker roen sig i storrumskontoret
I to afdelinger i Sydbank har de fundet en måde, der sikrer medarbejderne mere koncentreret arbejde i storrumskontoret. Det har betydet mere effektivt arbejde og færre fejl, viser evaluering.
Og i afdelingen har det givet gode resultater, selvom alle lige skulle vænne sig til det nye tiltag, fortæller privatdirektøren.
Efter to måneder har hun bedt medarbejderne evaluere fordybelsestiden, som i første blev indført som et forsøg. Og her var der meget positive tilbagemeldinger.
Nogle fremhæver ifølge Dorthe Lykke Jørgensen, at de bliver mere effektive, andre at de laver færre fejl, mens nogle skriver, at det gør dem til bedre rådgivere.
”Primært er hovedoverskriften egentlig, at de sætter pris på det, fordi de får mulighed for at koncentrere sig på en anden måde, end de har haft før. De får hjælp til at koncentrere sig,” forklarer Dorthe Lykke Jørgensen.
De positive tilbagemeldinger betyder, at fordybelsestiden nu er blevet en fast del af hverdagen i afdelingerne.
Et bedre afsæt til dagen
De ansatte må selv om, hvordan de bruger de to gange fordybelsestid. Og det er privatrådgiver Bo Hellesøe glad for.
”Afsættet til dagen og kunderne bliver meget bedre, fordi jeg får lavet en god struktur og får prioriteret de ting, jeg nu skal i løbet af dagen,” forklarer han.
Han bruger ofte tiden på at få styr på de mere komplekse kreditsager. Og det giver ham en fornemmelse af, at han arbejder mere effektivt og laver færre fejl.
Samtidig føler han også, at det giver noget godt til det kollegiale samspil i afdelingen.
”Når vi alle sammen er indstillet på, at der skal være ro på, så får vi en fælles start og fælles fodslag til dagen. Og det synes jeg gavner hele dynamikken i gruppen,” siger Bo Hellesøe.
Fordybelsespyramiden
Fordybelsespyramiden er udviklet i et samarbejde mellem Finansforbundet, Forsikringsforbundet, Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), de øvrige parter i Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø for Handel, Finans og Kontor samt ledelsesrådgiver og forfatter Pia Hauge.
Pyramiden består af syv trin:
- Inspiration
- Hjernepauser
- Gode omgivelser
- Digital arbejdsro
- Meningsfuld opgave
- Tid
- Motivation
Læs mere her.