Menu luk

Mød formandskabet

Sammen med næstformændene Jakob Thorgaard og Steen Lund Olsen, ser Finansforbundets formand Dorrit Brandt frem til dialog med medlemmerne og håber, du som tillidsvalgt vil hjælpe med at opfodre til at deltage. Formandskabet besøger ni byer efter årsskiftet og tager også spændende oplægsholdere med.

30. okt. 2023
5 min

"Vi glæder os enormt meget til input, spørgsmål, samtale og dialog om det, der rører sig hos vores medlemmer lige nu,” siger Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet.
"Finansforbundet er et fællesskab for alle ansatte i hele finanssektoren, og kontakten til og mellem medlemmerne er helt fundamental for os.”

Derfor tager hun sammen med næstformændene på turne til ni byer efter årsskiftet. Håbet er, at du som tillidsvalgt vil hjælpe med at sprede ordet og få så mange medlemmer som muligt til at møde op.

Formandskabet kommer med oplæg og indspark om relevante temaer og rammerne for, at man kan få en god oplevelse sammen med sine kolleger.

”Vi er midt i en tid, som stiller mange krav i vores hverdag. Rigtig mange af de krav kan vi altså bedst håndtere, hvis vi gør det i fællesskab,” siger formanden.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Det nyvalgte formandskab kommer rundt i 9 byer i landet i begyndelsen af det nye år. Foto: Claus Bech

Hun peger på, at det ikke mindst gælder mulighederne for at udvikle sine kompetencer og få de rette rammer for prioritere det i en travl hverdag.

”Her skal vi som fagforening være med til at til at skabe de bedste muligheder for at man kan lykkes i sit arbejdsliv på den måde, man gerne vil. De løsninger skal selvfølgelig tage udgangspunkt i behov fra dagligdagen, og derfor er involvering så enormt vigtig for os.”

På forkant

Næstformand Steen Lund Olsen understreger vigtigheden af at være på forkant med de store temaer og tendenser, der påvirker medlemmerne i arbejdslivet i sektoren.

”Det bruger vi mange kræfter på til daglig, men vi tror også på, at det er gennem dialog og input, at vi får omsat det til initiativer og løsninger, der kan leve på arbejdspladser og i hverdagen. Vi er sat i verden for at gøre en forskel for vores medlemmer, og det vil vi naturligvis meget gerne høre, hvordan vi kan gøre så godt som muligt.”

"Finansforbundet er et fællesskab for alle ansatte i hele finanssektoren, og kontakten til og mellem medlemmerne er helt fundamental for os.”
- Dorrit Brandt, ny formand for Finansforbundet.

Kunstig intelligens er en af de faktorer, der kommer til at påvirke mange facetter af livet for os alle, konstaterer han:

”Som medarbejdere i finanssektoren er vi vant til teknologi og forandringer som en fast del af arbejdslivet. Derfor ved vi også, at vi er nødt til at gå offensivt og konstruktiv til de udfordringer, muligheder og dilemmaer, der ligger foran os.”

Dem kommer der til at være rigtig mange af omkring kunstig intelligens:

”Derfor er det også rigtig vigtigt, at vi får startet en samtale om, hvordan vi forholder os til den næste fase af den digitale udvikling.”

Forskellighedens styrke

Også Jakob Thorgaard ser frem til møderne:

”Finansforbundet er for finansansatte i hele landet. Uanset hvor du bor og har din hverdag, og uanset om du er forretningsudvikler i et datacenter, rådgiver i en stor bank, compliancespecialist i et mindre sparekasse eller noget helt fjerde i en fintech-startup,” siger han.

”Den forskellighed er en styrke, og den skal vi favne. Derfor glæder jeg glæder mig enormt meget til at blive inspireret af både relevante oplæg og af dialogen med medlemmer fra forhåbentlig alle egne af landet og hjørner af sektoren.”

Arbejdet i Finansforbundet tager altid udgangspunkt i medlemmerne:

”Som fagforening kigger vi altid mod vores medlemmers arbejdsliv og de udfordringer, der fylder her. Her står vi i en fase efter corona og nedlukning, hvor vi oplever nye måder at arbejde på.”

De erfaringer skal vi bruge til at skabe mere fleksibilitet og til at indrette mere holdbart arbejdsliv, mener han – ikke mindst også i det længere perspektiv og i løbet af de forskellige faser af arbejdslivet:

”Hvordan vi i praksis og sammen kan skabe et bedre, mere fleksibelt og mere holdbart arbejdsliv er noget af det, jeg glæder mig til at få en spændende og meget vigtig dialog om," udtaler Jakob Thorgaard.

Sæt kryds i kalenderen

 

 

Sjælland

8. januar

København 

23. januar 

Roskilde 

8. februar 

Ringsted 

Fyn

30. januar 

Middelfart 

Jylland

29. januar 

Herning 

11. januar 

Aalborg 

31. januar 

Aabenraa 

5. februar 

Aarhus 

7. februar

Silkeborg

Hold øje med siden her, som opdateres løbende med mere information. Fra 9. november er der mulighed for at melde sig til. 

Seneste nyt