Menu luk

Kundernes top 10: Her er de mest lånevillige banker

Der er generelt blevet sværere at låne penge, men nogle banker holder lidt mindre på pengene end andre, vurderer kunderne.

16. jan. 2023
2 min
Dansk / English

Det er lettere at låne penge til drømmeboligen i nogle banker end andre.

I hvert fald hvis man spørger kunderne, der dog generelt oplever, at bankerne holder mere på pengene i forhold til tidligere. Det viser en ny meningsmåling fra analysehuset Voxmeter, skriver Finanswatch.

Eksempelvis mener hver tredje kunde i Ringkjøbing Landbobank, at det er nemt at låne penge. Dermed topper landbobanken listen over de mest lånevillige pengeinstitutter, når man spørger kunderne.

"Vi spørger om mere dokumentation, end vi måske tidligere har gjort," siger adm. direktør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, Foto: Pressefoto

I starten af 2022 var det Vestjysk Bank, der toppede listen, da mere end 40 procent af bankens kunder oplevede, at det var nemt at låne penge. I dag er det faldet til hver femte, og det glæder adm. direktør Jan Ulsø Madsen, at banken er røget længere ned på listen.

Han siger til Finanswatch, at Vestjysk Bank har forsøgt at træne sine medarbejdere til at tage sværere samtaler og stille flere spørgsmål og krav, end de har været vant til.

”Vi spørger om mere dokumentation, end vi måske tidligere har gjort. Vi beder om fuldstændig ajourførte budgetter, hvor vi måske tidligere godt kunne give et lån til en kunde, selvom budgettet ikke var helt opdateret, hvis vi bare kendte kunden godt. Det bliver måske opfattet som, at vi er blevet en smule mere forsigtige,” siger Jan Ulsø Madsen til Finanswatch.

De mest lånevillige banker ifølge kunderne

Andelen af kunderne, der finder det ”rimelig nemt” eller ”meget nemt” at optage lån i banken (private)

1. Ringkjøbing Landbobank (35,4 %)
2. Danske Bank (21,1 %)
3. Sparekassen Kronjylland (20,8 %)
4. Vestjysk Bank (20,8 %)
5. Jyske Bank (18,9 %)
6. Nordjyske bank (18,9 %)
7. Middelfart Sparekasse (18,8 %)
8. Sparekassen Thy (18,8 %)
9. Spar Nord Bank (18,4 %)
10. Sydbank (18,1 %)

Undersøgelsen er baseret på svar fra mindst 500 kunder pr. bank.

Kilde: Voxmeter/Finanswatch. Se hele listen her.

I gennemsnit oplever bankkunderne dog, at det generelt er blevet sværere at låne penge i banken, end det var for et år siden. Dengang var gennemsnittet for andelen af kunder, der fandt det nemt at låne penge i de undersøgte banker 20,8 procent. I dag er det faldet til 17 procent.

Seneste nyt