Menu luk

Sofie efter praktik: ”Jeg blev bekræftet i, at jeg er det helt rigtige sted”

Grundig onboarding, sociale arrangementer og godt kollegaskab er vejen til succes i praktikken. Det mener 24-årige Sofie Møller Rusbjerg, der i sin praktik hos Nykredit, Storkunder København blev bekræftet i, at finansbacheloren på Cphbusiness er den rigtige vej for hende.

26. maj 2023
3 min

Kunderne i Nykredit, Storkunder København er typisk store, og mellemstore danske erhvervsvirksomheder med trecifrede millionomsætninger. I afdelingen, der tæller cirka 30 ansatte, landede Sofie Møller Rusbjerg som praktikant sidste år. Her skulle hun hjælpe med at rådgive kunderne, og hun blev hurtigt klar over, at hun var kommet til det rigtige sted.

”Jeg blev matchet med Nykredit, Storkunder København, og det var heldigt, for de kan også godt lide en god fredagsbar,” sagde Sofie Møller Rusbjerg til Årets Erhvervsakademipraktik 2023, hvor hun sammen med praktikstedet var nomineret til årets praktik efter at have vundet prisen for årets praktik på Cphbusiness.

Sofie Møller til prisuddelingen hos Danske Erhversakademier

Sofie Møller Rusbjerg til prisuddelingen ved Årets Erhvervsakademipraktik 2023. Foto: Mikkel Berg / Danske Erhvervsakademier

Men det var ikke kun det sociale, der gjorde, at hun trivedes i praktikken. Også relationerne til Nykredits kunder, fik hun hurtigt smag for.

”Det megafede har været, at kunderne har en vis størrelse, så der er mange tilbagevendende opgaver og møder med de forskellige kunder, hvilket har givet mig mulighed for at opbygge relationer med kunderne, som er en kæmpe motivationsfaktor for mig,” siger hun og tilføjer:

”Jeg arbejdede på mange spændende cases. Især var jeg med til en kunde, hvor vi startede med et indledende møde og endte med at lukke sagen og flytte dem over til os som kunder. Det var givende at se, hvordan det rent faktisk gør en forskel for deres virksomhed at komme over som kunde i Nykredit.”

Var med fra A til Z

Som ny praktikant blev hun givet en mentor. Og der blev lyttet til hendes ønsker og målsætninger for at udvikle sig undervejs.

”Jeg efterspurgte blandt andet at komme med på en ejendomscase, og dagen efter kom jeg på en case, hvor vi skulle belåne en ejendomsportefølje på 30 ejendomme i Københavnsområdet med et samlet lånebeløb på cirka 100 millioner kroner. Jeg var med hele vejen fra A til Z,” siger hun.

Sofie Møller Rusbjerg

Sofie Møller Rusbjerg har tre råd til andre studerende om at få mest ud af deres praktiktid. Foto: Mikkel Berg / Danske Erhvervsakademier

Sofies bedste råd til andre praktikanter

  1. Prioriter det sociale

Lær dine kolleger at kende. Det kan være ved at tage med til sociale arrangementer. Det hele bliver lidt lettere, når I kender hinanden. 

  1. Vær opsøgende

Husk at sige højt, hvad ud gerne vil have ud af praktikken. Så kan dine kolleger lettere støtte dig i det. 

  1. Vælg et sted, der passer til dig

Det rigtige match er vigtigt. Er du meget socialt anlagt, så vælg et sted, hvor de er sociale sammen. 

Hun er derfor slet ikke i tvivl om, hvorfor netop hendes praktiksted burde vinde prisen som årets erhvervsakademipraktik.

”De har sørget for at lave et match mellem praktiksted og praktikant, som har komplementeret begge parter, de har varetaget min udvikling og taget mig ind som en af deres egne. Og så har de bekræftet mig i, at jeg har taget den helt rigtige uddannelse som finansbachelor,” siger hun.

Vær opsøgende og vælg det sociale til

Hendes bedste råd til andre, der skal ud i praktik, er at prioritere det sociale og at være opsøgende.  

”Jeg har været i en meget social afdeling, hvor der er lagt vægt på den fælles indsats i alt, hvad der bliver gjort, så det sociale og det faglige spiller virkelig sammen. Derfor vil jeg anbefale, at man som praktikant bruger tiden på at lære sine kolleger at kende – det er essentielt for succes,” siger hun.

Seneste nyt