Menu luk

Her tilskyndes de ansatte til at skifte job internt

Kolleger der skifter til en ny stilling i organisationen hyldes i datacentralen BEC, og det er der en helt særlig grund til.

21. aug. 2023
2 min

Der er stort fokus på intern mobilitet hos datacentralen BEC.

Kampen om de dygtige medarbejdere er nemlig hård, og ligesom mange andre har datacentralen haft udfordringer med at rekruttere it-specialister.

Derfor fik den interne mobilitet og rekruttering et markant nøk opad i 2021 med en ny strategi, der skal gøre det nemmere for alle at kunne foretage forskellige karriereskifte i organisationen. Både opad, men i den grad også til siden.

Det betyder, at flere stillinger i dag bliver slået op internt, og medarbejdere fra alle lokationer i BEC opfordres til at søge dem. Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans - It & Tech.

”Det er vigtigt for os, at opgaverne kommer derhen, hvor de rigtige mennesker og kompetencer er. Det skal ikke være hindret af, hvordan folk er placeret i teams eller afdelinger. Vi tror også på, at det bliver sjovere at være her, hvis der er gode udviklings- og karrieremuligheder," siger Mette Wang, der er direktør for People & Communications hos BEC.

"Vi hylder kolleger, der skifter til en ny stilling. Og vi hylder ledere, der giver deres talenter mulighed for at vokse."
- Mette Wang, direktør for People & Communications hos BEC

Det kan dog også give udfordringer. Eksempelvis hvis en ansat ikke får en stilling, som de har søgt.

Derfor kan den ansatte blandt andet få koblet en mentor på, som kan give gode råd og sparring til vedkommendes karriere.

Samtidig kræver den interne mobilitet også, at lederne er indstillet på at lade deres dygtigste medarbejdere skifte til et nyt område.

”Der er ingen stjerner til ledere, der spærrer for et internt skifte. Vi hylder kolleger, der skifter til en ny stilling. Og vi hylder ledere, der giver deres talenter mulighed for at vokse i organisationen,” siger Mette Wang.

Læs hele interviewet med Mette Wang her, hvor du også kan se, hvad fællestillidsrepræsentanten hos BEC mener om sagen.

LÆS OGSÅ: "Vi hylder kolleger, der skifter til en ny stilling"

Seneste nyt