Menu luk

Henrik blev ledig som 64-årig: 4 måneder senere havde han landet et nyt job

Et særligt program og en systematiseret tilgang til jobsøgningen sikrede Henrik Brink et nyt job i løbet af blot 4 måneder, da han som 64-årig blev ledig.

1. maj 2023
4 min
Henrik Brink blev ledig som 64-årig, men fik et nyt job efter fire måneder. Foto: FTFa

Mens nogle går og tæller ned til den dag, de kan forlade arbejdsmarkedet, vil andre gerne beholde arbejdstøjet på, selvom fødselsattesten vidner om en alder, hvor de godt kunne trække sig tilbage.

65-årige Henrik Brink hører til sidstnævnte kategori. Derfor var han heller ikke i tvivl om, at han skulle ud og finde et nyt job, da han som 64-årig blev ledig.

”Jeg har den filosofi, at det er godt at træne den muskel, som hjernen er. Hvis man har nogle udfordringer og opgaver, der skal løses, holder man sig skarp. Især i forhold til hvis man går og falder ned i en mere simpel hverdag, hvor man begynder at vaske sin bil tre gange om ugen,” siger han og griner.

"Hvis du giver noget af dig selv, så får du meget igen, så det prøver jeg altid."
- Henrik Brink, inkassorådgiver hos Nordea og tidligere ledig

Fokus på kompetencer i stedet for alder

Siden han var 20 år gammel, har Henrik Brink arbejdet i forskellige stillinger i en bank.

Så da han som 64-årig stod uden job, besluttede han sig for at udnytte de mange års medlemskab, han har haft i a-kassen FTFa. Her blev han tilbudt at blive en del af projektet 'Udsyn & ambitioner', der er et særligt forløb for ledige medlemmer på over 50 år.

”Jeg synes det var sværere, end jeg havde forventet at komme i betragtning til et nyt job. Men jeg oplevede ikke min alder som en udfordring, da jeg var i 'Udsyn & ambitioner'. For her var fokus et andet sted, det var på mine kompetencer,” siger han og uddyber:

”Det handler om, at hvis du kan noget som den virksomhed du kontakter har brug for, så betyder din alder ikke noget.”

Udsyn & Ambitioner

 • Projektet er et samarbejde mellem FTFa og Finansforbundet
 • Det er finansieret med en bevilling fra STAR på 2 millioner
 • Forløbet tager 26 uger
 • Særligt tre ting er omdrejningspunktet:
  - Deltagerne får en personlig jobrådgiver, der løbende giver individuel sparring
  - Deltagerne bliver en del af et fællesskab inkl. oplæg af ligesindede. Det giver båd motivation og faglige input fra branchen
  - Deltagerne møder virksomheder – potentielle arbejdsgivere
 • 157 medlemmer har været igennem forløbet, mens 63 medlemmer er i gang med det nu. 77,7 procent af dem, der har afsluttet forløbet, er kommet i job
 • Læs mere om projektets resultater her

En mønster-ledig

Samtidig var han også glad for anledningen til at komme ud ad døren hver dag.

”Når du er ledig, kan du let forfalde til at blive siddende derhjemme. Her skulle du møde op sammen med andre. Det var som en arbejdsdag. Der var noget, du skulle gøre og sætte dig op til.

Og ens mindset blev sporet ind til, at opgaven er at få landet dit næste job,” forklarer Henrik Brink.

Som en del af 'Udsyn & ambitioner' blev deltagerne blandt andet en del af et fællesskab med ligesindede, de fik en personlig jobrådgiver samt råd og vejledning til CV og ansøgning fra forskellige virksomheder.

”Jeg ville være en mønster-ledig. Jeg ville gerne have noget ud af det. Jeg kan godt lide at gøre tingene fuldt ud, når jeg går ind i det,” siger Henrik Brink.

Gik systematisk til værks

Derfor gik han også meget systematisk til værks og lavede en liste over alle de virksomheder, han godt kunne tænke sig at arbejde hos.

Det endte med et Excel-ark med en bruttoliste på 27 virksomheder. Herefter tog han tre virksomheder ad gangen og fokuserede på dem. Han researchede på virksomhederne og deres behov og greb så telefonen og ringede dem op.

”Det handler om at gå systematisk til værks, lægge en indsats i det og så egentlig bare kaste sig ud i det. De fleste mennesker er venlige, hvis man respekterer, at de også har en kalender, så man ikke spilder deres tid,” lyder hans råd til andre, der står i samme situation.

En løbende evaluering af arbejdslivet

I gennemsnit har deltagerne i 'Udsyn & ambitioner' på over 60 år haft tre måneder mindre som ledige end andre i samme aldersgruppe i finanssektoren.

LÆS OGSÅ: Særligt projekt har succes med at få ledige 50+ i job

Henrik Brink nåede fire måneder som ledig, inden han gennem et vikarbureau fik et vikariat hos Nordea, hvor han i dag er ansat i en projektstilling som inkassorådgiver.

”Jeg havde meget glæde ud af 'Udsyn & ambitioner', men man får ikke noget forærende. Hvis du giver noget af dig selv, så får du meget igen, så det prøver jeg altid,” forklarer han.

Til maj skal han tale med sin arbejdsgiver om, hvorvidt hans ansættelse skal forlænges, når den udløber med udgangen af juni. Og det passer ham godt, at han nu løbende kan tage sit arbejdsliv op til revision.

”Så kan jeg løbende evaluere, om det passer mig at fortsætte med at arbejde på samme måde. Jeg kan være nyttig for en arbejdsgiver og holde mig frisk og opdateret på tingene, men så også løbende tilpasse det de behov, jeg har uden for arbejdet,” slutter Henrik Brink.

Seneste nyt