Menu luk

Efter rekordresultat: Den bedste stemning i nyere tid

Arbejdspresset er højt i Jyske Bank, men stoltheden over bankens historisk gode resultater giver energi ud over det sædvanlige. Marianne Lillevang, formand for Finansforbundet Jyske Bank Kreds, peger især på en ting som drivkraft.

21. aug. 2023
2 min

Penge i stride strømme løber ind i Jyske Bank, der slår den ene rekord efter den anden. Topchef Anders Dam vurderer i forbindelse med halvårsregnskabet, at året kan blive det bedste nogensinde i forhold til indtjening. 

Det skaber stolthed blandt medarbejderne, siger Marianne Lillevang, formand for Finansforbundet Jyske Bank Kreds: 

”Vi får tilbagemelding fra tillidsrepræsentanterne, som vidner om den bedste stemning i nyere tid blandt kollegerne. Der arbejdes hårdt, og der er pres på rundt i banken. Men det, at vi lykkedes med at overtage Handelsbanken, aflejrer stolthed og glæde.”

Korpsånden hersker 

Jyske Bank har også overtaget PFA Bank, ligesom den stigende rente er en del af forklaringen bag de gode resultater: 

”Men der er ingen tvivl om, at kollegernes hårde arbejde er medvirkende årsag til det gode resultat ,” konstaterer kredsformanden. 

Handelsbanken er ved at være godt om bord og de fleste sammenlægninger med Jyske Bank afdelinger er ved at være gennemført. 

”Der er korpsånd. Man hjælper hinanden med at få sammenlægningerne til at fungere.” 

"Der er ingen tvivl om, at kollegernes hårde arbejde er medvirkende årsag til det gode resultat.”
- Marianne Lillevang, formand i Finansforbundet Jyske Bank Kreds

It trækker søm ud 

Dog er der frustrationer over de it-udfordringer, der er opstået med overtagelsen. Handelsbanken og Jyske Bank har hvert sit it-system: 

”Det påvirker hele banken, selv om nogle områder er mere udfordret end andre. Alle ved, at det følger med overtagelsen, og der er en udbredt vilje til at give den en ekstra skalle. For det tærer virkelig ud over det sædvanlige,” siger Marianne Lillevang. 

Hun roser ledelsen og ikke mindst Anders Dam for at værdsætte og italesætte medarbejdernes indsats. 

Hvordan går det? 

HR tager også løbende temperaturmålinger på stemningen og arbejdspresset efter overtagelsen, så der kan gribes ind om nødvendigt. Og de meldinger, der kommer, passer i overvejende grad med de meldinger, kredsen modtager fra tillidsrepræsentanter og medlemmer. 

”Banken holder et landsstævne til september, hvor alle ansatte får del i festlighederne. Der er bevidsthed i ledelsen om, at kollegernes trivsel er central, og festen er bare et enkelt element.” 

Netop arbejdsmiljø og trivsel er vigtigst for kredsen. 

”Vi har først og fremmest fokus på det holdbare arbejdsliv, men det er klart, at et godt arbejdsmiljø også gerne skal kunne aflæses i virksomhedens økonomiske resultat," siger kredsformanden og tilføjer:

"Vi har også fokus på, at  ingen bliver for presset, og at der er mulighed for at få den uddannelse, der skal til, for at holde sig opdateret."

2,5 milliarder i overskud

Jyske Bank hentede et overskud efter skat på knap 2,5 mia. kr. i 1. halvår 2023 – heraf bidrog 2. kvartal alene med et plus på 1,2 mia. kr.

Seneste nyt