Menu luk

Arbejdsgiver­organisationen FA bliver nedlagt

Fremover vil der sidde en ny modpart på den anden side af bordet, når Finansforbundet skal forhandle overenskomster på plads.

6. okt 2023
2 min

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) bliver nu nedlagt.

I stedet vil interesseorganisationerne Finans Danmark og Forsikring & Pension (F&P) overtage FA’s rolle som arbejdsgiverforeninger i den finansielle sektor.

Det er Finans Danmarks bestyrelse, der har ønsket at nedlægge FA for i stedet at samle kræfterne hos de to store interesseorganisationer.

Lukningen af FA betyder helt konkret, at det fremover vil være Finans Danmark, der sidder på den anden side af forhandlingsbordet, når der skal forhandles overenskomster på plads for banker, realkreditinstitutter og datacentraler, mens F&P bliver modparten, når det gælder forsikrings- og pensionsområdet.

Beslutningen om at lukke FA får ingen konsekvenser for de overenskomster, der i foråret blev forhandlet på plads mellem FA og Finansforbundet.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
"Vi har al mulig grund til at takke for godt samarbejde til mange gode kræfter i FA, men vi har også gode relationer til både Finans Danmark og F&P."
- Dorrit Brandt, formand Finansforbundet

Finansforbundet takker for samarbejde

I Finansforbundet fremhæver formand Dorrit Brandt det ”lange og stærke samarbejde”, som forbundet har haft med FA om både overenskomster og andre fælles projekter omkring medarbejdere og virksomheder i sektoren.

”Vi har al mulig grund til at takke for godt samarbejde til mange gode kræfter i FA, men vi har også gode relationer til både Finans Danmark og F&P, som jo nu kommer til at indeholde nogle nye dimensioner. Samarbejdet med arbejdsgiverne handler i dagdagen også om vigtige, fælles indsatser for f.eks. trivsel, arbejdsmiljø, diversitet og kompetenceudvikling. Det er selvfølgelig temaer, der stadig er et kæmpe behov for at løfte,” siger hun.

FA vil nu indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor den endelige beslutning skal tages. Finans Danmark og F&P ønsker, at den endelige sammenlægning falder på plads hurtigst muligt.

Seneste nyt