Menu luk

Trivsel er vejen til vækst

Hvis medarbejderne går glade på arbejde, kan kunderne mærke det, mener Mads Jørgensen. Timingen var perfekt, da han blev udnævnt som filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn og kunne reflektere over sit nye job i den afsluttende opgave på diplomuddannelsen i ledelse.

25. apr. 2022
3 min

Hvad er kernen i god ledelse for dig?

Jeg vil gerne skabe vækst gennem trivsel. Hvis man som medarbejder går glad på arbejde, så kan kunderne mærke det. Trivsel smitter af på bundlinjen. Det er forskelligt, hvad den enkelte medarbejder oplever som trivsel. Nogle bliver motiveret af personlige måltal og feedback, mens andre vægter fællesskabet. For mig handler god ledelse om, at vi udnytter hinandens facetter bedst muligt og får følelsen af at vinde noget sammen.

Når vi deler viden, står vi stærkere, og alle fornemmer, at de er værdsat og en del af holdet. Det må gerne minde om den gode teamfølelse, der kan være i omklædningsrummet til fodbold.

Hvad betragter du som dine vigtigste ledelsesopgaver - på den korte og den lange bane?

Her og nu handler det om at skabe en kultur, hvor vi er et team. Vi har fået nye kolleger under corona-pandemien, hvor meget arbejde er foregået via skærme og telefoner.


Derfor lukkede vi banken en dag og tog på tur og lavede forskellige øvelser for at styrke kendskabet til hinanden. Det indgik i min afsluttende opgave på lederuddannelsen. Det har været meget givende at starte i en lederstilling og fordybe sig samtidig. Opgaven gav mig mulighed for at spørge endnu mere ind til medarbejdernes oplevelser og blive klogere.

Jeg glæder mig over, at medarbejderne helt naturligt er begyndt at arbejde mere sammen og tage højde for hinandens forskelligheder. På længere sigt ser jeg frem til, at vi kan høste frugterne af den trivsel, vi har fået skabt.

Hvordan er det at blive leder i et pengeinstitut, som du har været elev i?

For mig har det været et fedt og bevidst valg. Jeg har fået tilbud fra andre steder, men allerede som elev i sparekassen tænkte jeg, at jeg vil være filialdirektør, så det er en stor glæde at nå det mål. Sparekassen har udviklet sig fra en lille lokal sparekasse til en vigtig spiller på markedet. Jeg har udviklet mig sammen med sparekassen, og nu skal vi udvikle os videre sammen.

Hvordan vil du gerne opfattes som leder?

Jeg vil gerne bemærkes og respekteres for de resultater, jeg opnår. Jeg er ikke ledertypen, som råber højst og først. Jeg giver lyd fra mig, når jeg har noget på hjerte.

Hvad er dine styrker og svagheder som leder?

Jeg er god til at reflektere over tingene og til at lade folk få ansvar, ligesom jeg selv har oplevet at få.

I forhold til en traditionel lederrolle er det nok en svaghed, at jeg er ydmyg og ikke råber så højt. Før i tiden var det typisk dygtige sælgere, som blev bankledere. I dag bliver ledelse heldigvis i højere grad betragtet som et selvstændigt fag, hvor det at levere målbare resultater indgår som et element ud af flere. Sådan er det også i sparekassen. Jeg vil være en leder, som er leder og får det bedste frem i medarbejderne. Derfor har jeg taget en uddannelse i netop det.

Hvordan udvikler du dine kompetencer?

Jeg har altid udfordret mig selv med nye mål - både arbejdsmæssigt og inden for sport. Jeg reflekterer løbende over, hvad næste skridt skal være, og hvem der kan udfordre mig. På lederuddannelsen fravalgte jeg tal-fag som statistik til fordel for coaching og andre redskaber, som er vigtige, når man skal arbejde med mennesker og udvikling.

Mads Jørgensen

Filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn i Sorø og Dianalund siden oktober 2021.

Ansvarlig for seks medarbejdere i alt.

Startede som elev i sparekassen i 2008 og har været ansat lige siden. Har arbejdet i Ringsted, Holbæk, Kalundborg, Dianalund og Tølløse og haft titler som rådgiver, souschef og filialleder.

Har netop afsluttet diplomuddannelsen i ledelse på Cphbusiness.

33 år. Født og opvokset i Ringsted, hvor han bor sammen med kæresten Jelena, som er lærer. Parret har datteren Mila, som er 6 år.

Har spillet fodbold hele livet. Nu er det hyggebold og Fifa-spil på PlayStation. Dyrker crossfit. Kan lide at sætte nye mål for sig selv og give den gas, samtidig med at han har det sjovt sammen med andre.

Nyder at holde fri i weekenderne efter at have tilbragt mange aftener og weekender foran pc’en under lederuddannelsen.

Seneste nyt