Menu luk

Passion for fairness

Begge parter skal opleve en fair behandling. Det er altid Michael Laden-Andersens mål og dét, der driver ham, når han som tillidsrepræsentant går ind i en sag for at sikre holdbare og gode beslutninger og relationer.

29. mar. 2022
2 min

Michael Laden-Andersen trives rigtig godt med de sider, som opgaven som tillidsrepræsentant binder sammen. Han har nemlig både brug for sin sociale karakter, passion for fairness, taktiske evner og nysgerrighed på firmaets udvikling.

Han blev opfordret til tillidserhvervet, fordi flere havde bemærket hans diplomatiske evner og glæde ved, at kollegerne omkring ham trives.

”Jeg elsker det taktiske element i den krævende dialog, og kan mærke en udvikling i mig selv, når jeg bliver trukket ud i nærheden af nogle grænser til det ubehagelige. Men føles det rigtigt, så giver det god mening ─ hvis det for eksempel kan hjælpe en kollega, så vedkommende kan få det godt.”

Først ved nyhedskanalen

Michael værdsætter også, at han sidder ’først ved nyhedskanalen’, som han siger.

”Man får altid information om for eksempel kommende ændringer før andre, når man er tillidsrepræsentant. Det giver et spændende kig ind i virksomhedens motorrum, hvor man ser, hvordan den øverste ledelse arbejder og tager beslutninger. Men det giver også mulighed for at forberede sig, så man bedst muligt kan støtte medlemmerne. ”

Michael har støttet, mæglet og forhandlet overenskomster i 2,5 år hos Codan. Han har glattet uenigheder ud og trænet sig i at være objektiv og lukke personlige følelser ude, når det gjaldt for at sikre velovervejede beslutninger. Og igen og igen konstaterer han, i hvor høj grad, der bliver lyttet til medarbejdernes repræsentant.

Arbejder mest i kulissen

”Jeg synes, det er fedt at opleve, hvor meget man kan påvirke en sag. En trussel om fyring kan blive til en flytning, eller en skriftlig advarsel kan blive til en mundtlig. Langt det meste arbejde foregår i kulissen. Vi har et stort diskretionshensyn, så jeg vil skyde på, at 90 procent af arbejdet aldrig forlader kulissen.”

Michael er meget glad for, at han kastede sig ud i hvervet og anbefaler andre at gøre det samme. ’Bare gør det’, som han siger.

”Jeg har fået et tættere forhold til kolleger og ledelse, så alt i alt er det blevet mere spændende at gå på arbejde.”

 

Om Michael Laden-Andersen

37 år, bankassurandør i Codan i Aarhus, hvor han har været tillidsrepræsentant i 2,5 år.

Bliv tillidsrepræsentant

Bliv tillidsrepræsentant og gør en forskel for dig selv, dine kolleger og din arbejdsplads. Her kan du blive klogere på rollen, opgaverne og dit udbytte.

Læs mere her

Seneste nyt