Menu luk

Frivillige gældsrådgivere søges

Forbrugerrådet Tænk søger frivillige gældsrådgivere i hele landet, der har lyst til at bruge et par timer om ugen på at hjælpe nogle af samfundets svageste og økonomisk mest udsatte

29. mar. 2022
2 min

Krigen i Ukraine har sat sine tydelige spor på privatøkonomien hos familien Danmark. Priserne på strøm, varme og brændstof til bilen er galoperet i vejret. Det samme gør priserne på dagligvarer, hvor blandt andet Salling Group, der står bag Føtex og Bilka i går satte priserne op på cirka 8.000 dagligvarer. Stigninger der i forvejen har været meget voldsomme på varer som blandt andet mælk. Smør, gær, pasta og madolie.

Det rammer hårdest hos nogle af Danmarks svageste og mest udsatte familier, der i forvejen har få eller ingen penge at gøre godt med. Derfor kan det vise sig at være uhyggeligt aktuelt, når Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning nu går ud og søger efter frivillige rådgivere. Ifølge rådet er det næsten fire procent af alle borgere i Danmark, der står registreret som dårlige betaler i RKI, og de gennemfører årligt omkring 3.000 rådgivningsforløb med udsatte borgere, der har mistet overblikket og har problemer med gæld. En af de frivillige rådgivere er Claus Rønberg, der har en baggrund som økonomichef.

”Det er enormt motiverende at føle, at man hjælper et andet menneske videre. Vi får henvendelser fra mange borgere, der sidder slemt i økonomien, og at følge deres rejse under vores rådgivningsforløb er virkeligt givende. Det er også en kæmpesejr, når det lykkes at få løst en opgave sammen med borgeren”.

Claus Rønberg glæder sig samtidig over, at der efter Corona er kommet langt flere onlinemøder, hvor han kan være til rådighed for trængte borgere hjemmefra, så han sparer transporttid.

Din viden kan hjælpe andre

Har du lyst til at gøre en forskel for udsatte borgere med gældsproblemer – så bliv en del af Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og gældsrådgivning. De søger lige nu rådgivere over hele landet.

Læs mere på om frivilligt arbejde hos tænk.     

Hanne Høy, tidligere ansat i Jyske Bank og frivillig rådgiver til Magasinet Finans 2017.

”Når jeg tænker på, hvad det har givet mig selv, så føler jeg virkelig, at jeg har kunnet gøre en forskel.
Følelsen af, at noget, jeg har arbejdet med i mange år, kan have så stor en betydning for andre, den er helt fantastisk. Jeg kan se, at der er brug for vores hjælp som rådgivere derude, og vi bliver i den grad anerkendt af dem, vi hjælper".

Seneste nyt