Bankansatte får løn for frivilligt Ukraine-arbejde
Danske Bank har udvidet medarbejdernes mulighed for at arbejde frivilligt med løn i lyset af krigen. En mulighed, der benyttes flittigt, blandt andre af Ervin Szerdocz, der tog til modtagecentre ved den ukrainske grænse for at hjælpe.
Chefkonsulent Ervin Szerdocz fra Danske Bank tog forleden turen til sin fødeegn i Rumænien tæt ved den ukrainske grænse for at hjælpe flygtninge. Det har han kunnet gøre med støtte fra sin arbejdsplads, for banken har skruet op for en allerede eksisterende mulighed for at udføre hjælpearbejde med løn.
Ervin Szerdocz takker på sociale medier varmt sin arbejdsplads for muligheden. Han fortæller, at han på turen fik kontakt med en lokal hjælpeorganisation, fyldte en bil og kørte blandt andet fødevarer og vand til to modtagecentre for flygtninge.
Og han er ikke den eneste, der er glad for muligheden for at hjælpe i arbejdstiden, fortæller Ea Wederwang, Head of Corporate Volunteering i Danske Bank:
”Det jeg hører mest lige nu er ”Tusind tak!”. Medarbejderne i specielt Litauen, som har krigen tæt på, er meget taknemmelige for at få muligheden for at arbejde frivilligt med løn i tre dage”.
Stor interesse
Hun har derfor travlt i disse dage. Krigen I Ukraine har fået bankens ledelse til at reagere på efterspørgslen fra medarbejderne og udvide den allerede eksisterende mulighed for at arbejde frivilligt med løn - fra en til tre dage årligt.
Det har fået mange medarbejdere til at melde ind med ønsker om at bruge dagene til forskellige aktiviteter til støtte for ukrainerne.
”Det er ikke mindst medarbejdere i Litauen og Polen, der er meget glade for muligheden. De har mulighed for hurtigt at rykke ud fysisk og hjælpe, blandt andet med at pakke og uddele tøj og mad”, fortæller Ea Wederwang, der konstant får nye henvendelser om at godkende frivilligt arbejde til fordel for Ukraine.
”Det er et stærkt ønske fra medarbejdere at hjælpe, og ledelsen har reageret rigtigt hurtigt på det”.
Støttende kolleger
Også danske medarbejdere viser stor interesse for at hjælpe, men lige nu beder hjælpeorganisationerne frivillige om at skrive sig op og vente på yderligere instrukser. Derfor venter en del stadig på at bruge de frivillige dage. Andre har fundet måder at bruge dem, blandt andet er der eksempel på, at en medarbejder har brugt dagene til at gøre sit sommerhus klar til flygtninge, mens andre medarbejdere har brugt tiden på at bidrage til en hjemmeside for de ukrainske flygtninge, mens de er i landet.
Danske Bank har siden 2019 tilbudt medarbejderne at arbejde frivilligt med løn en dag årligt med initiativet Time2Give. Foreløbig gælder udvidelsen til tre dage året ud.
I øvrigt fik Ervin Szerdocz også 9000 kr. i donationer til hjælpearbejdet, da han skrev om sit besøg ved grænsen på LinkedIn – næsten 5.000 kr. kom til hans glæde fra kolleger i Danske Bank.