Menu luk

Spil på midten af banen

Stregerne er ikke endeligt tegnet for, hvad der er bæredygtigt og ikke, så opsøg ikke grænseområderne, lød advarslen fra Finanstilsynet på webinar om bæredygtighed.

14. dec. 2021
1 min

Forsinkelser og uklarheder. Det er virkeligheden, når det gælder EU-detailreguleringer for, hvad der må og kan kaldes bæredygtigt, og derfor skal den finansielle sektor være varsom med at sætte det mærkat på for mange af sine produkter.

”Vær meget opmærksom på ikke at melde for offensivt ud, lyder anbefalingen herfra. Grænserne for bæredygtighed kan være uklare i øjeblikket, så derfor er vores opfordring at spille midt på banen. Ellers finder I måske jer selv en meter udenfor den, når detailreguleringen er på plads”, sagde vicekontorchef Theodor Christensen, der leder Finanstilsynets bæredygtighedsteam, forleden på et webinar for alle interesserede.

Overraskede investorer

Her var der mulighed for at blive opdateret bredt om de aktuelle tiltag for at få bæredygtigheden indarbejdet og sat på formel, og chatten afslørede, at der stadig er mange ubesvarede spørgsmål, som gør det komplekst at arbejde med bæredygtighed i den finansielle sektor.

”Det er et problem for både jer og os, at detailreguleringen ikke er på plads. Det er den virkelighed, vi må leve med, så se på, hvad der er muligt. Men det er ikke en invitation til at hoppe over, hvor gærdet er lavest”, formanede Theodor Christensen.

Bæredygtighedsteamet i Finanstilsynet har da også observeret, at:

”De fleste gør deres ypperste. Men nogle gange er markedsføringen mere bæredygtig end virkeligheden. Det betyder, at investorer kan blive overraskede over, hvad de har investeret i”, konstaterede han og opfordrede til ærligt at fremlægge usikkerheder og fakta om de underliggende investeringer, så markedsføringsmaterialet ikke forleder kunderne.

”Vi skal finde fælles veje ind i et nyt territorium”, fastslog han.

De findes ikke mindst ved dialog og oplysning. Foreløbig har hans team holdt over 50 arrangementer om bæredygtighed og han lovede, at der også fremadrettet vil blive lagt vægt på rådgivningen ud i det bæredygtige.

Seneste nyt