Menu luk

Slut med at se gennem fordomsfulde briller

Charlotte Skovgaard arbejder som ny administrerende direktør for at skabe større samarbejde mellem medarbejderne på tværs af Merkur Andelskasse. Diversitet fylder også på de indre linjer for en af Danmarks få kvindelige bankdirektører

21. apr. 2021
2 min

 

Hvordan håber du, at medarbejderne i Merkur har mærket, at de har fået ny bankdirektør?

”På de indre linjer håber jeg, at de oplever, at jeg lægger vægt på, at vi samarbejder på tværs af Merkur. Derfor gennemførte jeg også en organisationsændring, da jeg tiltrådte. I stedet for tre afdelingsledere på hver deres geografiske lokation har vi samlet ansvaret for henholdsvis privatkunder og erhvervskunder på tværs af afdelingerne”.

Hvad vil du ellers gerne ændre i Merkur? Hvad er vigtigt at bevare?

”Det er mere et spørgsmål om at få mere af det, vi har. At vi helt ind i maven mærker, hvor stort et potentiale vi har, fordi vi så længe har haft fokus på bæredygtighed. Det giver troværdighed og stolthed”.

Du afløser Lars Pehrson, Danmarks længst siddende bankdirektør, men han er fortsat tilknyttet som din sparringspartner. Hvilke fordele og ulemper giver det?

”Merkur er skabt af Lars, det er hans baby gennem 38 år, han vil Merkur alt det bedste. Jeg oplever det kun som en fordel at kunne trække på ham”.

Du er en af ganske få kvindelige bankdirektører i Danmark. Hvad er din holdning til diversitet – er det vigtigt at få flere kvinder i ledelse?

”Diversitet er meget vigtigt. Kun ved at sikre diversitet kan vi udfolde det fulde potentiale. Vejen til at opnå det er efter min mening, at ledere generelt bliver mere bevidste om egen bias – at man bliver i stand til at se talent, at lægge sine egne fordomsfulde briller og se, at andre bidrager med noget vigtigt, selv om de ikke ligner en selv”.

Hvilken vægt tillægger du at være rollemodel?

”Hvis andre ser mig som rollemodel, er jeg glad for den anerkendelse, der ligger i det. Omvendt anerkender jeg fuldt ud, at medarbejderne kan have andre rollemodeller. Jeg er meget direkte og tydelig, men jeg er også følsom og viser det. Du får, hvad du ser”.

Hvilke råd vil du give andre kvinder, der gerne vil til tops i sektoren?

”Mine råd er ens, hvad enten man er mand eller kvinde:

  1. Vælg din leder (og din ægtefælle/partner) med omhu. Vær sikker på, at I forstår hinanden.
  2. Det kræver hårdt arbejde at blive leder. Accepter, at du ikke kan være lige dygtig til alle aspekter af dit liv.
  3. Tro på, at du er god nok som leder. Stå ved din egen ledelsesstil”.

Charlotte Skovgaard

  • Administrerende direktør i Merkur Andelskasse siden september, forinden direktør samme sted et lille år.
  • Har været projektdirektør i Arbejdernes Landsbank og bankdirektør i Coop Bank, som hun også var en af arkitekterne bag.
  • 16 år i Danske Bank.
  • Traditionelt bankuddannet plus HD i informatik og økonomistyring.
  • 49 år, bor i Hellerup.
  • Forsøger efter bedste evne at leve bæredygtigt, har eksempelvis genbrugsmøbler på sit kontor og kører elbil.
  • Fritiden bruges ofte i et lille, primitivt sommerhus på Fejø.

“Mangfoldighed
handler i høj grad om ikke at gå glip af talent”

Mangfoldighed styrker samarbejdet på tværs, tiltrækker talent og giver bedre bundlinje. Det siger Merkurs administrerende direktør Charlotte Skovgaard, der giver konkrete råd til, hvordan man arbejder med at få en mere forskelligartet organisation.

Læs mere

Seneste nyt