Menu luk

Pengeugen bliver digital

Live-streamede undervisningsforløb på Facebook, webinarer og animationsvideoer. Det er hvad, Pengeugen i år byder på. Finans Danmark, som står bag initiativet i uge 11, håber, at den digitale Pengeuge kan nå ud til endnu flere, end den plejer.

2. mar. 2021
1 min

For første gang nogensinde bliver undervisningen i privatøkonomi i Pengeugen i uge 11 udelukkende digital, da næsten alle lærere, elever og finansansatte, er hjemsendt for at begrænse coronasmitten. Aflysningen af de fysiske skolebesøg ærgrer Stine Luise Goll fra Finans Danmark, som dog også ser muligheder i at afvikle Pengeugen digitalt.

”Vi ved, at rigtig mange gæsteundervisere havde glædet sig til at besøge skolerne, det får de desværre ikke mulighed for i år, men de er klar igen i 2022. I år får skolerne derimod mulighed for en digital pakke som består af videoer, opgaver, quiz og undervisningsmateriale. Mange skoler har kvitteret positivt og vi håber, at den digitale Pengeuge kan nå ud til endnu flere, end vi plejer”, siger Stine Luise Goll, PA- og kommunikationsdirektør i Finans Danmark, som står bag Pengeugen.

Pengeugen bliver officielt åbnet af Finans Danmarks nye bestyrelsesformand Carsten Egeriis fra Danske Bank mandag den 15. marts kl. 8.30. Skolerne og andre interesserede kan herefter tilgå live-streamede undervisningsforløb på Facebook, webinarer og korte animationsvideoer. Undervisningen er målrettet Folkeskolens ældre elever fra 7.-9. klasse samt HF og VUC. Eleverne kan blandt andet blive klogere på privatøkonomi, samfundsøkonomi og digital sikkerhed.

Digital undervisning døgnet rundt

Sidste år, hvor knap 800 skoleklasser var tilmeldt Pengeugen, måtte Finans Danmark lukke Pengeugen ned efter kun to dages med gæsteundervisning, da statsminister Mette Frederiksen onsdag den 11. marts lukkede landet ned, midt i Pengeugen. Finans Danmark lavede efterfølgende 4 webinarer til Facebook, som i skrivende stund er blevet vist mere end 22.000 gange.

Stine Luise Goll håber, at den nye digitale undervisningspakke vil blive lige så populær. Webinarer og animationsvideoer om ÅOP, Budgetløsning m.m. vil være tilgængelig på Pengeugens Facebookprofil og pengeuge.dk fra uge 11 og mindst året ud. 

Pengeugens hjemmeside

Seneste nyt