Menu luk

Lone kom tilbage som vikar

Den 66-årige Lone Kehlet kunne ikke sidde derhjemme med sit efterlønsbevis i hånden. Hun savnede sine kunder og de søde kolleger i Sparekassen Kronjylland.

31. aug. 2021
2 min

Efter 44 år i både bank og sparekasse gik Lone Kehlet på efterløn i 2017.

Selv om hun virkelig elskede sit arbejde som rådgiver, havde hun på det seneste følt sig mere og mere stresset.

”For at være ærlig kunne jeg ikke nå alt det, som jeg gerne ville over for kunderne, og det, jeg i øvrigt ville i min fritid”, fortæller Lone Kehlet.

Det var en stor beslutning, men Lone Kehlet og hendes mand besluttede at gå samtidig på henholdsvis efterløn og pension:

”Det var en svær beslutning, når jeg nu ikke følte mig gammel, men jeg havde brug for mere tid til andre ting, især fordi min mand og jeg rejser rigtig meget”.

Savnede sine kunder

Lone Kehlet er født i 1955 og startede i 1973 som elev i Provinsbanken, hvor hun nåede at være i 29 år, og som på det tidspunkt var blevet til Danske Bank, hvor hun sluttede som salgsleder for alle privatkunderådgiverne i afdelingen i Århus.

Lone Kehlet havde fået et tilbud om at flytte til Sparekassen Kronjylland:

”Skulle jeg prøve noget andet, var det nu, selv om det rent fysisk ikke var den store flytning – bare 300 meter ind i Vestergade”.

”I Sparekassen Kronjylland fik jeg en kundeportefølje, der voksede og voksede, og fordi jeg elsker kunderådgivning så meget, tog jeg bare ind, selv om jeg egentlig ikke magtede flere”.

De senere år blev Lone Kehlet mere og mere stresset, og i 2017 blev løsningen at gå på efterløn. Inden hun stoppede, havde hun en fratrædelsessamtale med HR-chefen, der nævnte en mulighed for at blive vikar i sparekassen.

Først skulle Lone Kehlet lige have nogle måneder for sig selv og udleve sine rejsedrømme sammen med sin mand. Tilbage i Danmark ringede hun til Sparekassen Kronjylland:

”Faktisk var jeg ikke helt klar på, hvor meget tid jeg egentlig fik som pensionist, og hvor meget jeg savnede at tale med mine kunder og dække deres behov”.

Prøveballon

I tre fantastiske måneder havde Lone Kehlet et vikariat i Hadsten-afdelingen, der viste sig at være fyldt med dejlige kolleger:

”Måske troede jeg, at de søde kolleger var i Århus City, men jeg har opdaget, at der er utrolig mange søde kolleger rund omkring”.

Men fire dages arbejde om ugen var lidt for meget. At komme to-tre dage er mere passende, som Lone Kehlet gjorde i 16 måneder i Århus Nord.

Hun føler sig megaheldig over, at sparekassen er så fleksibel.

”Jeg trives godt, når jeg gør en forskel for dem, jeg arbejder for. Så længe jeg kommer ud på en arbejdsplads, hvor de andre stadig spørger mig til råds, er jeg tændt på jobbet”, siger hun og tilføjer:

”Det er godt, at sparekassen vil bruge den viden, som vi seniormedarbejdere også har. Det er en fordel for begge parter, og det kunne rigtig mange banker tage til sig”.

Hvornår skal du være pensionist?

”Min far arbejdede, til han var 80 år, men det tænker jeg ikke, at jeg skal”, griner Lone Kehlet.

Seneste nyt