Menu luk

For os er alder ikke afgørende

I Middelfart Sparekasse er mere end hver tredje medarbejder over 55 år. Men HR-konsulent Michael Hedemann oplever ofte, at de ældre kandidater bliver meget overraskede over at blive kaldt til samtale - for det er de ikke vant til.

Det er en tendens, der ifølge HR-konsulenten desværre viser, at arbejdsmarkedet ikke er, som det burde være.

"Det er ærgerligt, for vi oplever medarbejdere, der kommer med mange års ballast, erfaringer og kompetencer, og hvor alderen intet betyder for, hvor de er i livet," fortæller Michael Hedemann.

HR-konsulentens og sparekassens erfaring er, at medarbejdere i 60’erne sagtes kan have et fantastisk drive, masser af virkelyst og meget at byde ind med, mens andre medarbejdere i 30’erne eller 40’erne slet ikke viser gejsten.

"For os er alder slet ikke afgørende. Vi kigger på hele personen og vedkommendes faglighed, og om det er en medarbejder, der vil matche godt med de andre i afdelingen,” siger Michael Hedemann.

I stedet for det mere negative fokus på alder fremhæver han i stedet den dynamik, det giver på arbejdspladsen, når man har et miks af unge, der kommer med den nyeste teoretiske viden, og ældre, der kommer med en anden ro, og som hviler i sig selv og har overblik og erfaringer.

Dette forklarer imidlertid ikke alene, at Middelfart Sparekasse forrige år blev kåret som den bedste seniorarbejdsplads i Danmark:

”En stor del kan nok forklares med, at seniorer ikke føler sig gamle hos os. Der bliver ikke gjort forskel, om du er 62 eller 22 år,” siger HR-konsulenten.

Mangfoldighed og dynamik

I Middelfart Sparekasse er knap en tredjedel af medarbejderne 55 år eller ældre. Hør Michael fortælle om rekruttering og aldersdiversitet i sparekassen.

Seneste nyt