Menu luk

Et skridt i den helt forkerte retning

En planlagt organisationsændring i Nordea, der potentielt flytter 368 it-stillinger til Indien møder hård kritik af Finansforbundets formand Kent Petersen. ”Det er dybt problematisk, at man planlægger at flytte specialiserede jobs på et område, som netop er en helt afgørende nøgle til vækst for både virksomhed og vores samfund”, siger han.

12. jan. 2021
1 min

Nordea informerede i sidste uge medarbejderne om en omfattende organisationsændring i bankens ’Core tech’ på koncern-niveau, der potentielt flytter 368 it-arbejdspladser fra de nordiske lande og Polen til Indien. Planen møder skarp kritik fra Finansforbundet.

”Nordea har løbende skåret hårdt i medarbejderstaben, og det er et problematisk skridt i den helt forkerte retning, at it-kompetencer og -stillinger nu lader til at skulle flyttes væk fra Danmark. Det er et område, som er helt centralt for vækst og udvikling inden for finansiel virksomhed, og at skille sig af med medarbejdere, kompetence og erfaring strider imod sund fornuft”, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Outsourcing-planerne kommer til at berøre Nordea i hele Norden, og der er nu videre forhandlingerne i gang om den konkrete udmøntning. Finansforbundet følger situationen tæt.

”Vi er klar over, at man som finansiel virksomhed agerer i en global virkelighed, men det kræver, at man bygger videre på de afgørende kompetencer og styrkepositioner, vi har i Danmark. Det seneste års tid har vist vigtigheden af at have virksomhedskritiske operationer tæt på”, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Seneste nyt