Menu luk

Sparekasse i fynsk offensiv

Rise Sparekasse øger antallet af filialer fra tre til fire, når dørene slås op i Algade 4 i Haarby den 18. december i den bygning, der tidligere husede en filial af Sparekassen Sjælland-Fyn. ”Vi ønsker at være en bærende del af de lokalområder, som vi er til stede i og at blive Danmarks mest samfundsansvarlige pengeinstitut”, siger direktør Bjarne Nielsen.

15. dec. 2020
2 min

Rise Sparekasse, der har hovedsæde på Ærø, forsøger at bide sig mere og mere fast i det sydfynske og vestfynske bankmarked. I 2017 fusionerede sparekassen med Flemløse Sparekasse, så man nåede op på tre filialer – i Rise, Svendborg og Flemløse – og fredag den 18. december slår man dørene op til en ny filial i Haarby.

”Åbningen i Haarby skal ses som en helt naturlig del af vores strategi, om kontrolleret vækst og udvikling og hvor vi ønsker, at være en bærende del af de lokalområder, som vi er til stede i. Sparekassens overordnede formål er, at vi ønsker at blive Danmarks mest samfundsansvarlige pengeinstitut”, siger Bjarne V. Nielsen, direktør for Rise Sparekasse.

Filialen er beliggende i bygningen Algade 4, hvor Sparekassen Sjælland-Fyn indtil 2019 havde filial. Tidligere har Haarby huset flere pengeinstitutter, men efter de alle har forladt byen, går Rise Sparekasse nu den modsatte vej og etablerer Haarbys eneste filial af et pengeinstitut.

”Vi tror, der er et stort potentiale på både privat- og erhvervssiden. Vores ambition er, at lokalsamfundet fungerer, for uden det, fungerer vi ikke som sparekasse”, siger Niklas Ahler Jørgensen, filialdirektør for Rise Sparekasses filialer i Flemløse og Haarby.

Mulig udvidelse af medarbejderstaben

Filialen i Haarby ligger blot ti kilometer fra filialen i Flemløse. Kassebetjening skal kunderne til Flemløse for at få, og de syv nuværende medarbejdere i Rise Sparekasses Flemløse-filial vil indtil videre også varetage opgaverne i Haarby-filialen, der er åben alle hverdage i normal åbningstid.

”Jeg håber, vi om nogen tid skal ud at ansætte flere medarbejdere, fordi tilgangen af kunder fra Haarby og omegn vil kræve det”, siger Niklas Ahler Jørgensen, der er 30 år og tiltrådte 1. december som ny filialdirektør.

Tidligere har han været erhvervsrådgiver i Fynske Bank og privatrådgiver i Nordea og Nykredit. Niklas Ahler Jørgensen er født og opvokset i det sydfynske og tror på, at lokale pengeinstitutter går en stor fremtid i møde på grund af deres fysiske tilstedeværelse lokalt.

”Vi forventer at være til stede i Haarby rigtig mange år frem”, siger han.

På grund af Covid-19 situationen er den fysiske markering af filialåbningen droslet noget ned. Rise Sparekasse markerer åbningen af den nye filial fredag 18. december ved at personalet deler flødeboller, som er produceret lokalt, ud til dem de møder på gaden og de kunder, som kommer ind for at se den nye afdeling.

Seneste nyt