Menu luk

Rekordmange deltager i Pengeuge

Tilslutningen til årets Pengeuge er rekordstor. Godt 18.000 elever fordelt på 772 klasser bliver i år undervist i alt fra budgetplanlægning til aktier og obligationer. Danske Bank, Nationalbanken og Lunar er nogle af de banker, som bidrager med gæsteundervisere.

2. mar. 2020
3 min

​Når årets Pengeuge løber af stablen i næste uge fra mandag 9. – fredag 13. marts er det med rekordstor tilslutning. Mere end 18.000 elever fordelt på 772 klasser bliver undervist i privatøkonomi og almen finansiel forståelse, og igen i år står Danske Bank for over halvdelen af gæsteundervisningerne. Selvom banken også har sit eget undervisningskoncept, Kloge Penge, støtter virksomheden massivt op om Pengeuge og har været med siden starten for syv år siden.

"Det ligger så nært på vores værdigrundlag at rådgive borgere om økonomi og hjælpe børn og unge på vej til gode pengevaner allerede fra ungdomsårene", siger Dorthe Tjørneskov, som er marketingansvarlig i Danske Bank og projektleder for bankens engagement i Pengeuge.

Mange vil gerne undervise igen

Pengeugen er en stor begivenhed i banken. Når Finans Danmark åbner for tilmeldingerne til årets Pengeuge i januar, har stribevis af chefer i Danske Bank allerede givet grønt lys for, at interesserede medarbejdere kan bruge en del af deres arbejdstid i uge 11 på undervisning, og områdesupportere har gjort det nemt for medarbejderne at oprette sig som gæstelærere.  

Hidtil har det især været bankrådgivere fra bankens filialer, som har undervist, men nu rykker medarbejdere fra bl.a. erhvervssupport og kreditafdelinger også ud som en del af det økonomiske gæstelærerkorps.

"Der er stor tilslutning, og mange vil gerne ud og undervise igen. Det er en oplivende vitaminindsprøjtning at komme ud i en 8. klasse", siger Dorthe Tjørneskov, som selv tager tre tjanser ved katederet under årets Pengeuge.

"Sidste år havde jeg en fed oplevelse i en 8. klasse, hvor eleverne først fastslog, at de slet ikke havde nogen udgifter. Så snakkede vi om deres mobiler, fitness-abonnementer og alt muligt andet, der koster penge. Og om deres 'usynlige' digitale lommepenge", fortæller hun.

Banken varmer op til Pengeuge med en kampagne på Facebook målrettet til forældre. Den gør opmærksom på, at børnene får undervisning i privatøkonomi i uge 11, og så kan forældrene tage en dialog om gode pengevaner med deres barn.

Bankdirektør: Vi kan gøre en reel forskel

Som noget nyt deltager Nationalbanken også med gæsteundervisere på flere af landets skoler i Pengeuge. Nationalbankens ansatte vil lægge særligt vægt på samfundsøkonomien i deres undervisning, som blandt andet tager udgangspunkt i et nyt temahæfte om samfundsøkonomi, som banken har lavet i samarbejde med Foreningen af lærere i historie og samfundsfag.

Den digitale bank Lunar, som fik banklicens i 2019, er også med i årets Pengeuge. En del af bankens mission er at give brugerne bedre kontrol over deres økonomi og sørge for, at alle selv kan træffe bedre økonomiske beslutninger. Så der var ingen tvivl om, at den nye bank skulle være med.

Bankdirektør Peter Smith har i sine tidligere funktioner i Nordea deltaget i Pengeuge siden starten, og i år er han klar til at undervise elever i Kalundborg.

"Jeg er en stor fan af Pengeuge. Jeg mener, vi kan gøre en reel forskel ved at lære helt unge mennesker om, hvor vigtigt et det er at tage vare på sit privatøkonomiske helbred. Det er tydeligt med den debat, der har været om kviklån og loft på renter, at det virkelig er nødvendigt med en stærk indsats, når det gælder om at uddanne om privatøkonomi. Her er Pengeuge et af vores stærkeste kort", siger Peter Smith.

Undervisningen i Pengeuge er målrettet til grundskolens ældste klasser (7.-9. klasse).


Du kan stadig nå at blive gæsteunderviser

Finans Danmark mangler stadig gæsteundervisere til Pengeuge, så hvis du brænder for at komme ud i en skoleklasse, skal du kontakte Pengeuge. Ifølge Finans Danmark lukker den endelige tilmelding for skoleklasser og gæsteundervisere fredag 6. marts. Se hvordan du tilmelder dig på Pengeuge.dk

 

 

Seneste nyt